Zeytinyağlı Taze Fasulye

Efendim merhabalar,umarım bayramınız keyifli ve tatlı tatlı geçiyordur.İzin almış olanlar için hafta sonuna kadar,tatil devam ediyor.Geri kalan şanssız kesim ki,ben de onlardan biriyim,yarın iş günü.Yani tatil the end.Bu arada bayram boyunca mutfak faaliyet içindeydi.Bir yapma ve yeme yarışı vardı evde.Çok şükür biz de bol bol uyuduk,dinlendik.

Az sonra da şöyle bir ada sefası yapacağız ailecek kısmetse.Çıkmadan bir zeytinyağlı klasiği, taze fasulye tarifi vermek istedim.


Malzemeler




  • 1 kg taze fasulye


  • 1 adet irice soğan


  • 2 diş sarımsak


  • 2 -3 adet domates


  • 1çay bardağı sıvıyağ


  • 2 adet kesmeşeker,tuz


Yapılışı





  1. Fasulyelerinizin kenarlarını güzelce alın,yıkayın büyüklüğüne göre iki ya da üçe bölün.


  2. Tencerenize soğanlarınızı,sarımsaklarınızı yemeklik,küp küp doğrayın.


  3. Domateslerinizi rendeleyin,yağınızı ilave edin


  4. Hazırladığınız bu karışıma tuz ve şekerinizi de koyup,fasulyelerinizi ekleyin.Bir su bardağı su ilavesi ile şöyle bir karıştırıp.ateşe koyun.Hepsi bu afiyet olsun


Not:Ben fasulyeyi her zaman düdüklü tencerede herşeyini çiğden koyarak pişiririm.Yaklaşık 20 dakikada,yemeğim hazır olur.Düdüklü tencere de,koyduğunuz su eksilmediği için,hem de fasulye su bırakan bir sebze olduğu için,az su koyarım.Fasulyeyi taneli sevdiğim için yani boncuk ayşe cinsi,daha da taneli olmasını istiyorsam bir miktar barbunya tanesi de atarım,yemeğin içine.Bir de bazıları taze fasulyeye hatırı sayılır şekilde şeker koyar.Ben çok tatlı sevmediğim için çok fazla şeker ilave etmem.Tercih sizin.

Damağınız tatlı,gönlünüz ferah olsun......................

Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler