Az sonra da şöyle bir ada sefası yapacağız ailecek kısmetse.Çıkmadan bir zeytinyağlı klasiği, taze fasulye tarifi vermek istedim.
Malzemeler
- 1 kg taze fasulye
- 1 adet irice soğan
- 2 diş sarımsak
- 2 -3 adet domates
- 1çay bardağı sıvıyağ
- 2 adet kesmeşeker,tuz
Yapılışı
- Fasulyelerinizin kenarlarını güzelce alın,yıkayın büyüklüğüne göre iki ya da üçe bölün.
- Tencerenize soğanlarınızı,sarımsaklarınızı yemeklik,küp küp doğrayın.
- Domateslerinizi rendeleyin,yağınızı ilave edin
- Hazırladığınız bu karışıma tuz ve şekerinizi de koyup,fasulyelerinizi ekleyin.Bir su bardağı su ilavesi ile şöyle bir karıştırıp.ateşe koyun.Hepsi bu afiyet olsun
Not:Ben fasulyeyi her zaman düdüklü tencerede herşeyini çiğden koyarak pişiririm.Yaklaşık 20 dakikada,yemeğim hazır olur.Düdüklü tencere de,koyduğunuz su eksilmediği için,hem de fasulye su bırakan bir sebze olduğu için,az su koyarım.Fasulyeyi taneli sevdiğim için yani boncuk ayşe cinsi,daha da taneli olmasını istiyorsam bir miktar barbunya tanesi de atarım,yemeğin içine.Bir de bazıları taze fasulyeye hatırı sayılır şekilde şeker koyar.Ben çok tatlı sevmediğim için çok fazla şeker ilave etmem.Tercih sizin.
Damağınız tatlı,gönlünüz ferah olsun......................
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder