ZEYTİNYAĞLI BAKLA
MALZEMELER
1 KG BAKLA
2 ADET SOĞAN
1 ÇAY BARDAĞI ZEYTİNYAĞI
1 ÇAY KAŞIĞI TOZ ŞEKER
YARIM DEMET DEREOTU
1 YEMEK KAŞIĞI UN
TUZ
YAPILIŞI
Öncelikle baklaları ayıklayıp kılçıklarını çıkarın. Yarım limon suyu ve bir miktar un ile biraz beklettikten sonra hafif ovarcasına suyun içerisinde yıkayın. Böylece baklaların kararmasını önlemiş olursunuz. Sonra tekrar sudan geçirin. Tencerenin içerisine zeytinyağını koyup doğramış olduğunuz soğanları ilave ederek kavurun. Kavrulan soğanlara baklaları katın. Tuzunu şekerini ve unu serprerek malzemeleri birbibine karıştırın. Bir su bardağı su ilave ederek tencerenin kapağını kapatıp orta ısıda yumuşayana kadar arada bir suyunu kontrol ederek pişirmeye bırakın. Piştikten sonra servis tabağına alıp ince doğranmış dereotunu serpin. Arzuya göre sarımsaklı yoğurt ile birlikte ılık olarak servis yapın
YAPAN ELLERİNİZE SAĞLIK ŞİMDİDEN AFİYET OLSUN :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder