MALZEMELER:
2adet kereviz,
1 adet kuru soğan,
1 tane havuç,
tuz,karabiber,pulbiber,
1 limon.
HAZIRLANIŞI:
Kuru soğanları halka halka doğrayıp tenceremizin dibine yerleştiriyoruz.Kerevizleri de yarım halka şeklinde doğrayıp soğanların üzerine,en üste de havuçları yuvarlak doğrayıp kerevizin üzerine koyuyoruz.Sıvı yağ gezdiriyoruz,tuz karabiber ve pul biberi ekleyip çok az su ekleyip pişmeye bırakıyoruz.Yemek kaynamaya başlayınca kerevizin yapraklarını da yıkayıp üzerine serpiştiriyoruz.Ocaktan inmesine yakın da bir limonun suyunu sıkıyoruz.Kısık ateşte pişirip soğuk servis ediyoruz.
afiyet olsuuun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder