Adıyaman Patlıcan Kebabı
Günaydınn!
Ramazan Ayının 11. gününde nihayet o beklenen yağmur geldi, bir serinlik, bir ferahlık hamd ettik Rabbimize..
Hayırlı ve bereketli cumalar dilerimm...
Sofralarımız bereketle dolup taşmaya devam ediyor çok şükür, dün akşam annemdeydik harika bir masadaydık ama o başka güne..
Bugün başka birşey var, ne ola ki ?
Ne afilli bir yemek ama !
Anadolu' nun o koskocaman bağrında bu nefis lezzet alıp götürüveriyor insanı.. Enfes bir deneyim :)
Misafirlerinize, sofralarınıza, damaklarınıza harika anlar yaşatacak bu pratik bir o kadar da nefis kebab bugün sizlerle burada ...
Ben tarifimi 4 kişilik olarak veriyorum çoğaltması sizden...
Malzemeler:
4 adet patlıcan
Kıymalı Mantosu için:
500 gr. kıyma
1 adet soğan
Tuz ve karabiber
Üzeri için:
1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
2 adet domates
1 diş sarmısak
1 çorba kaşığı tereyağ
Tuz, karabiber
Yapılışı:
Kıymalı manto için; kıyma, soğan, tuz ve karabiber ile karıştırılıp yoğrulur, bir kenarda bekletilir.
Patlıcanlar közlenip kabukları soyulur.
Her patlıcan dikkatlice köfte ile kaplanıp fırın tepsisine sıralanır. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişirilir. Fırından çıkarmadan 5 dk. evvel üzerileri kaşar peyniri rendesi serpilip kaşar peynirler eriyene kadar fırınlanır.
Domatesler minik minik doğranıp, tereyağında sarmısak ile birlikte pişirilir, patlıcan kebablar servis tabağına alındıktan sonra üzerlerine birer kaşık pay edilir.
Afiyet olsun :)
Etiketler:
ana yemekler,
köfteler,
Yemek Tarifleri,
Yöresel Yemekler
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder