Akçaağaç Şuruplu Kek

Merhabalar,

Bugün,geçtiğimiz ay içersinde kızlara hazırladığım şekilsiz ama nefis kekimi paylaşıyorum sizlerle..

Görüntüsü pek güzel değil biliyorum ama tadı nefisti.Damaktadı Gül,bu sefer ununu az ekleyince,daha doğrusu o gün çok şaşkın olduğundan yeterli unu eklemeyi unutunca, kek taşıp taşıp fırının içersini mahvetmişti..O taşmadan geriye kalan da fotoğraftaki kek oluyor işte..)

Her zaman güzel görüntüler olmuyor bu blog da ne yazık ki..)

Teşekkürlerimi gönderiyorum her birinize..Sevgilerle..

Kek

Kekin tarifi:

Malzemeler
4 ayrıştırılmış yumurta (akları-sarıları)
1/2 su bardağı şeker (yaklaşık 100 gr)
1 paket vanilya şekeri (ben esmer kullandım)
75 gr yumuşak tereyağ
minicik tuz
1 su bardağının yarısını yoğurtla doldurup üzerine krema koyup kaşıkla alttan yukarı doğru karıştırıp bekletiniz.
1/2 çay bardağı akçaağaç şurubu (Maple syrup)
lime (limon)rendesi minicik..(yoksa sorun yok)
elenmiş 1,5 su bardağı un,1 paket kabartma tozu,2 yemek kaşığı nişasta

Hazırlanışı:
Yumurta akları minicik tuz ile kar gibi olana dek çırpılıp bekletilir.

Yumurta,şeker,vanilya,lime çırpılır.

Diğer malzemeler tek tek eklnip çırpılır.

Un'lu karışım 3 seferde eklenip çırpılır.

Son olarak yumurta akları eklenip kaşıkla çok fazla söndürülmeden karıştırılıp
yağlanmış kek kalıbına dökülür.

175 c de yaklaşık 45 dk kadar pişirilir.

Petekli Kalıp

Not:Kalıbım Nordicware olup Williams Sonoma'dan alınmıştır.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler