Pastayı yine Trabzon'da hazırladım..Akşam çayı için davet edildiğimizde,çarçabuk bu pastayı hazırlamıştım..Öyle seri yapmıştım ki,ben bile halime şaşırmıştım..Yine masa üzerinde ne gözüme çarpmışsa onlarla halletmiştim pastayı.
Birazda pastanın pişme süresini göz önünde bulundurmak istedim..Ben hamuru çırparken annecik elmaları soyup kesince,pasta 10 dk da fırında idi..Bu tür durumlarda pasta yapacaksanız, mutlaka en kolayını,lezzetlisini ve çabuk pişenini seçmenizde fayda var..
Pastam orada çok sevildi..Kalıpla oraya götürdüğüm için dilim fotoğrafını çekmeye unutmuşum..Ama onun yerine, orada tadına bakmış olduğum yalancı mantının tarifini aldım sizler için..Fotoğraflar çok iyi çıkmamış (gece)olsada,tadının çok nefis olduğundan emin olabilirsiniz..Tarif yakında...İYİ TATİLLLER..!
Malzemeler
2 yumurta
minicik tuz
1 tatlı kaşığı bal
1 tatlı kaşığı limon suyu
1/2 su bardağı şeker (100 gr)
75 gr tereyağ
1 çay bardağı (küçük) süt (süte expresso katmıştım)
1 paket vanilya
1,5 su bardağı un + 1,5 çay kaşığı karbonat
Tepesi için
5 adet elma (fotoğraftaki gibi kesilecek)
elmaların üzerine
2 yemek kaşığı bal
1 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı süt
1 tatlı kaşığı limon
Hazırlanışı
Un hariç malzemeler sırasına göre çırpılır.
En son un ve karbonat eklenip çırpılır.
Yağlanmış kelepçeli kalıba dökülür.
Tepesi için bal,süt,limon,yağ karıştırılır.
Elmalar soyulup dilimlenip hamurun üzerine dizilir.
Üzerine hemen karışım dökülür.
Dilerseniz üzerine file badem serpiştirebilirsiniz..Çok yakışır.
Bende olmadığından kullanamadım.
175 c de yaklaşık 40 dk pişirilir.
Soğuduktan sonra servis edilir.
Afiyetler olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder