Apfel Walnuss Kuchen / Elmalı Cevizli Kek

Selamlar,

Bu pazar Ayçalar da çaya davetliydim.Giderken Ayça'nın çok sevdiği elmalı,cevizli doğaçlama keki yapıp götürdüm.Çok sevildi ve afiyetle yenildi..

Elmalı Kek

Malzemeler
100 gr oda sıcaklığında tereyağ
125 gr şeker
4 yumurta
1 vanilya şekeri
minicik tuz
1 kutu krema
2 yemek kaşığı tepeleme bal
1/2 su bardağı elma püresi
1,5 çay kaşığı tarçın
2 yemek kaşığı limon suyu
1/2 su bardağı ceviz kırığı
2 su bardağına yakın un
1 paket kabartma tozu

Elmalı Kek

Hazırlanışı

Kek kalıbı yağlanıp önden hazır edilir.

Diğer malzemeler sırasına göre eklenip teker teker çırpılır.

Karışım yağlanmış kek kalıbına dökülüp ısınmış fırında 175 c de yaklaşık 35-40 dk pişirilir.

Kek ılındıktan sonra tel üzerine alınıp havalandırılıp servis tabağına alınır.

Elmalı Kek

Tepesine, dilerseniz pudra şekeri ve limon suyunu karıştırıp süsleyebilirsiniz..Ben limon suyu ve portakal suyunu karıştırıp kullanmıştım..

Petekli Kalıp

Not:Kullanmış olduğum fildişi çikolatalarım Amerika'dan gelmiştir bilgilerinize..
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler