Kuskonmazlari ben normal sade haslayip,hazir hollandez sos ile birlikte yiyorduk.Bu sefer de degisiklik olsun diye internette tarif aradim,yabanci bir yemek sitesinde besamelli kuskonmaz tarifi gördüm ama bu tarifte daha cok malzemeler vardi. Ben bunun sadesini deneyim dedim ve denedim,hosumuza da gitti.
MALZEMELER:
1 kilo yesil kuskonmaz
1 yemek kasigi tereyagi
tuz
Besamel sosu icin:
2 su bardagi süt
1 yemek kasigi tereyagi
2 yemek kasigi un
tuz
1 su bardagina yakin kasar peyniri
YAPILISI:
Kuskonmazlarimizi soyup,yikayalim.Büyük bir tencereye su koyup kaynatalim.TUZ ve tereyagini katip kuskonmazlari da ekleyip yumusayana kadar haslayalim.Diger taraftan besamel sos icin kück bir tencerede tereyagini eritip unla birlikte hafif pembelesinceye kadar kavuralim.Sütü de ekleyip,el cirpicisiyla devamli karistirarak orta ateste kaynayatalim.tuzunu da ekleyip kenara alalim.Kaynayan kuskonmazlari pisirecegimiz kaba yatiralim,daha sonra üzerine sosu dökelim.Onun üzerine de kasari serpelim ve 200 derecede peynir eriyip hafif kizarincaya kadar pisirelim
AFIYET OLSUN!
MALZEMELER:
1 kilo yesil kuskonmaz
1 yemek kasigi tereyagi
tuz
Besamel sosu icin:
2 su bardagi süt
1 yemek kasigi tereyagi
2 yemek kasigi un
tuz
1 su bardagina yakin kasar peyniri
YAPILISI:
Kuskonmazlarimizi soyup,yikayalim.Büyük bir tencereye su koyup kaynatalim.TUZ ve tereyagini katip kuskonmazlari da ekleyip yumusayana kadar haslayalim.Diger taraftan besamel sos icin kück bir tencerede tereyagini eritip unla birlikte hafif pembelesinceye kadar kavuralim.Sütü de ekleyip,el cirpicisiyla devamli karistirarak orta ateste kaynayatalim.tuzunu da ekleyip kenara alalim.Kaynayan kuskonmazlari pisirecegimiz kaba yatiralim,daha sonra üzerine sosu dökelim.Onun üzerine de kasari serpelim ve 200 derecede peynir eriyip hafif kizarincaya kadar pisirelim
AFIYET OLSUN!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder