Doğaçlama Kek

Merhabalar arkadaşlar,

Bugün annecik benden yarın için kek isteyince,ortaya görmüş olduğunuz kek çıkıverdi.

Ne zamandan beri buzdolabında bekleyen marzipan ve kalem bademlerim vardı..Ne şekilde de tüketeceğimi hiç bilmiyordum..

Bu sabah buzdolaplarını karıştırırken, birinden marzipan,birinden de kalem badem ve kayısılar (İzmir'den arkadaşımın gönderdikleri)çıkınca,aklıma böyle bir kek yapmak geldi.

Tadına bakmadım ama,çok nefis olduğu her halinden belli oluyordu..Bir de, sıcak sıcak kesip fotoğrafını çekmek isteyince,haliyle zorlandım..

Sonuç;hem limonlu,hem marzipanlı,hem bademli ve badem aromalı nefis bir kek elde etmiş oldum..Kayısıların harika bir lezzet kattığını da düşünmeden edemiyorum..Fırında pişerken nefis kokular doldu mutfağımıza..

Bir kek için bu kadar övgü yeterli sanırım..))


İyi haftalar diliyorum..!
Kayısılı Marzipanlı Kek
Malzemeler
4 yumurta sarısı
4 yumurta akı
100 gr tereyağ
1 paket vanilya şekeri şekeri
1 su bardağı şeker
1 limon kabuğu rendesi
minicik tuz
4-5 damla limon aroması
1 su bardğı süzme yoğurt
1/2 su bardağı kalem badem (iri kırılmış badem kullanabilirsiniz)
3 damla badem esansı
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu

İçi için
7-8 adet kuru kayısı
100 gr marzipan
1 yemek kaşığı limon suyu

Tepesi için
1 su bardağı kalem badem(file badem kullanabilirsiniz)
1 yemek kaşığı tereyğ
2 yemek kaşığı bal
Kayısılı Marzipanlı Kek
Hazırlanışı
Kayısılar sıcak suda 10-15 dk bekletilip kurulanır.

Marzipana limon suyu konulup çatalla karıştırılır.

Kayısılar, çizik yerlerinden açılıp içlerine marzipan doldurulup bekletilir.
Kayısılı Marzipanlı Kek
Yumurta akları minicik tuzla kar gibi olana dek çırpılır.

Yumurta sarıları,şeker,vanilya 5 dk çırpılır.

Yağ ve limon aroması eklenip tekrar çırpılır.

Süzme yoğurt eklenip çırpılır.

Bademler ve badem aroması eklenip çırpılır.

Un ve kabartma tozu eklenip çırpılır.

Son olarak aklar eklenip küçük devirde çırpılıp, kaşıkla iyice karıştırılır.

Uzun baton kek kalıbının içersine yağlı kağıt çizilip,kesilip yerleştirilir.

Hamurun büyük bir kısmı kalıba dökülür.

Kayısılar dizilip kalan hamurla üzerleri örtülür.

Masaya 1-2-3 defa vurulup, ısınmış fırında yaklaşık 25 dk pişirilir.
Kayısılı Marzipanlı Kek
Tereyağ eritilip içersine bal eklenip bademler ilave edilip ocaktan alınır.

Kek fırından alınıp bademler üzerine yayılıp tekrar 20 dk kadar pişirilir.

Afiyet olsun!
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler