MERHABALAR:)))
EPEYİ ÇEŞİT ÇIKARTTIK GEÇEN GÜN...
TAHİNLİ KURABİYELERİMİZ PİŞİNCE SIRA BUNLARA GELMİŞTİ.....BUDA KANDİL SİMİTİ YAPARKEN RESİMLERİ....MUHAMMET VE AYŞE.......
AŞKLARIMIN ELİ DEĞİDİİİ DAHADA LEZZETLİ OLDU BU KURABİYELER:)))))))))))
BEN ARTIK SIK YAPAR OLDUM BU NEFİS KURABİYELERİ......KESİNLİKLE DENEMELİSİNİZ ÇOK GÜZEL OLUYORLAR:))))))))))
MALZEMELER::::::::::
1 AJDA BARDAK ŞEKER
1 AJDA BARDAK TAHİN
3 TK PEKMEZ
200 GR TYAĞ
1PK KABARTMATOZU
1YUMURTA SARISI
ALDIĞI KADAR UN.
TÜM MALZ. YOĞURALIM .YUMUŞAK HAMURU ELDE EDELİM .
BU SEFER YUVARLAK DEĞİLDE UZUN YAPTIM VE BIÇAKLA DİLİMLEDİM.TABİİ HAMUR ZOR KATIŞIYOR....YAPMAKTA BİRAZ ZORLANDIM:)SONRASINDA ÜZERİNE YUMURTA AKI SÜRDÜM VE FINDIK KIRIKLARINI EKLEYİP FIRINLADIM.....
ÇOK ÖNEMLİ BİR NOKTASI VAR TAHİN SICAKKEN KURABİYEYİ YUMUŞATIYOR ANCAK SOĞUYUNCA KURABİYE TAHİNİ ÇEKİYOR VE İYİCE GEVREKLEŞİYOR.
BU YÜZDEN SİZE PİŞMEMEİŞ GİBİ GELSE BİLE ÇIKARTIN FIRINDAN ,1 SAAT SONRA KURABİYENİZ NEFİS KIVAMINA GELECEKTİR.
PEKMEZ ZATEN KIZARIK BİR RENK VERİYOR.
AMAN DİKKAT ÇOK FAZLA FIRINDA BIRAKMAYIN.
TEPSİYLE ÇIKARTIN .SICAK KURABİYEYE ELLEMEYİN DAĞILMASIN:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder