Brombeer Griesskuchen / İrmikli Böğürtlenli Pasta

Merhabalar Arkadaşlar,

Sağlıklı çok güzel bir hafta dileyip pasta tarifime geçmek istiyorum..

Almanya'da yaşayan arkadaşlar bu lezzet bombası pastayı çok iyi bilirler..

Evvelki akşam bu pastayı yapıp arkadaşıma götürdüm..Fakat;likörüm,vanilyam ve üzerine fırında kalış süreci uzayınca,ortaya lezzetsiz bir pasta çıktı..Sağolsun arkadaşlar,nezaketlerinden dolayı çok beğendiklerini ifade etselerde,bana göre öyle değildi.

45-50 dk pişecek olan pasta, dalgınlığıma gelip tam 2 saat fırında kaldı..Halbuki, ne kadar cıvık görünse de, süresinde fırından çıkartılıp 1 gece bekleyeceği için kıvamına girecekti.İlk kez de yapmadığım halde, nasıl böyle bir hata yaptığımı anlayamadım..Ve;yarın akşam yine aynı pastadan 2 tane yapmam gerekiyor..

Eğer sizler bu nefis pastayı yapacaksanız,lütfen uyarılarımı dikkate alınız.Süresini kesinlikle aşmamaya özen gösterin..

Malumunuz,bu aralar evimizde boya-badana durumları mevcut..Günlerdir mutfakta sandalye tepesinde outrmaktan helak olduk..Bu akşam nerede oturacağımıza henüz karar vermiş değiliz..Zira;mutfağımız da aldı başını gidiyor..Her taraf kapalı,örtülü,macun çekilmiş durumda..)

Bize kolay gelsin,sizlere de afiyet şeker olsun şimdilik..)

Brombeer griesskuchen
Malzemeler
4 yumurta sarısı
4 yumurta akı
100 gr tereyağ
125 gr şeker
125 gr irmik
1/2 lt süt
1 adet vanilya özötü (çubuğu),veya 1 paket bourbon vanille,veya 1 tatlı kaşığı aroması..
1 limon kabuğu rendesi
2 yemek kaşığı portakal likörü
100 gr badem tozu (öğütülmüş)
1 kutu dondurulmuş böğürtlen (böğürtlen donmuş olacak dikkatinize.!)
1 yemek kaşığı irmik (kalıp için)
Brombeer griesskuchen
Hazırlanışı
Süt,vanilya bir kaba konulup fokurdamaya yakın altı kapatılır.

İçersine İrmik konulup karıştırılıp sırası gelene kadar bekletilir.

Yumurta akları 2 yemek kaşığı şekerle 5 dk çırpılıp bekletilir.

Yumurta sarıları,şeker 5 dk çırpılıp yağı eklenir.

Ardından,likör,limon kabuğu,badem eklenip çırpılır.

Sıcak irmik eklenip çırpılır.

Aklar eklenip düşük devirde çırpılır.

Kek kalıbı yağlanıp,içersine 1 yemek kaşığı irmik serpiştirilir.

Son olarak donmuş böğürtlenler eklenip kaşıkla karıştırılıp,yağlanmış kek
kalıbına dökülür.

Isınmış fırında yaklaşık 45-50 dk pişirilir.

1 Gece mutlaka bekletilip,üzerine pudra şekeri serpilip servis edilir.

Brombeer griesskuchen
Ellerinize sağlık arkadaşlar..)
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler