Merhabalar Arkadaşlar,
Sağlıklı çok güzel bir hafta dileyip pasta tarifime geçmek istiyorum..
Almanya'da yaşayan arkadaşlar bu lezzet bombası pastayı çok iyi bilirler..
Evvelki akşam bu pastayı yapıp arkadaşıma götürdüm..Fakat;likörüm,vanilyam ve üzerine fırında kalış süreci uzayınca,ortaya lezzetsiz bir pasta çıktı..Sağolsun arkadaşlar,nezaketlerinden dolayı çok beğendiklerini ifade etselerde,bana göre öyle değildi.
45-50 dk pişecek olan pasta, dalgınlığıma gelip tam 2 saat fırında kaldı..Halbuki, ne kadar cıvık görünse de, süresinde fırından çıkartılıp 1 gece bekleyeceği için kıvamına girecekti.İlk kez de yapmadığım halde, nasıl böyle bir hata yaptığımı anlayamadım..Ve;yarın akşam yine aynı pastadan 2 tane yapmam gerekiyor..
Eğer sizler bu nefis pastayı yapacaksanız,lütfen uyarılarımı dikkate alınız.Süresini kesinlikle aşmamaya özen gösterin..
Malumunuz,bu aralar evimizde boya-badana durumları mevcut..Günlerdir mutfakta sandalye tepesinde outrmaktan helak olduk..Bu akşam nerede oturacağımıza henüz karar vermiş değiliz..Zira;mutfağımız da aldı başını gidiyor..Her taraf kapalı,örtülü,macun çekilmiş durumda..)
Bize kolay gelsin,sizlere de afiyet şeker olsun şimdilik..)
Malzemeler
4 yumurta sarısı
4 yumurta akı
100 gr tereyağ
125 gr şeker
125 gr irmik
1/2 lt süt
1 adet vanilya özötü (çubuğu),veya 1 paket bourbon vanille,veya 1 tatlı kaşığı aroması..
1 limon kabuğu rendesi
2 yemek kaşığı portakal likörü
100 gr badem tozu (öğütülmüş)
1 kutu dondurulmuş böğürtlen (böğürtlen donmuş olacak dikkatinize.!)
1 yemek kaşığı irmik (kalıp için)
Hazırlanışı
Süt,vanilya bir kaba konulup fokurdamaya yakın altı kapatılır.
İçersine İrmik konulup karıştırılıp sırası gelene kadar bekletilir.
Yumurta akları 2 yemek kaşığı şekerle 5 dk çırpılıp bekletilir.
Yumurta sarıları,şeker 5 dk çırpılıp yağı eklenir.
Ardından,likör,limon kabuğu,badem eklenip çırpılır.
Sıcak irmik eklenip çırpılır.
Aklar eklenip düşük devirde çırpılır.
Kek kalıbı yağlanıp,içersine 1 yemek kaşığı irmik serpiştirilir.
Son olarak donmuş böğürtlenler eklenip kaşıkla karıştırılıp,yağlanmış kek
kalıbına dökülür.
Isınmış fırında yaklaşık 45-50 dk pişirilir.
1 Gece mutlaka bekletilip,üzerine pudra şekeri serpilip servis edilir.
Ellerinize sağlık arkadaşlar..)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder