Iste sizlere hafif bir yemek.Diyet yapanlarin rahatlikla yiyebilecegi bir sebze yemegi,ister sade olarak,ya da etin yaninda garnitür olarak yiyebilirsiniz.Tarife geceyim;
MALZEMELER:
Yarim kilo havuc,
1 seker kasigi kadar tereyagi,
kücük bir kuru sogan,
1 adet sebze bulyon,
yarim Türk kahvesi fincani kadar sicak su,
istege göre tuz.YAPILISI:
Sogani kücük kücük dograyip,tereyaginda hafif kavuralim.Havuclari kabuklarini soyup yikadiktan sonra yarim cm kalinliginda yuvarlak dilimler halinde dograyalim.Bunlari kavrulmus sogana katalim.ilk önce hizli ateste 2 dakika kadar cevirip,sonra ocagi en düsük ayara cevirelim ve 5-6 dakika arada karistirarak tencerenin kapagini kapatip pisirelim.Sonra yarim fincan sicak suyun icinde bulyonu eritip havuclara katalim ve kisik ateste havuclar yumusayip suyunu cekinceye kadar pisirelim.
Ben yanina tavuk gögüs filetoyu tuz,karabiber ve kekikle tatlandirip izgarada pisirdim.
AFIYET OLSUN!
MALZEMELER:
Yarim kilo havuc,
1 seker kasigi kadar tereyagi,
kücük bir kuru sogan,
1 adet sebze bulyon,
yarim Türk kahvesi fincani kadar sicak su,
istege göre tuz.YAPILISI:
Sogani kücük kücük dograyip,tereyaginda hafif kavuralim.Havuclari kabuklarini soyup yikadiktan sonra yarim cm kalinliginda yuvarlak dilimler halinde dograyalim.Bunlari kavrulmus sogana katalim.ilk önce hizli ateste 2 dakika kadar cevirip,sonra ocagi en düsük ayara cevirelim ve 5-6 dakika arada karistirarak tencerenin kapagini kapatip pisirelim.Sonra yarim fincan sicak suyun icinde bulyonu eritip havuclara katalim ve kisik ateste havuclar yumusayip suyunu cekinceye kadar pisirelim.
Ben yanina tavuk gögüs filetoyu tuz,karabiber ve kekikle tatlandirip izgarada pisirdim.
AFIYET OLSUN!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder