Malzemeler
3 yumurta
1 su bardağı esmer şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
2 limon suyu
minicik tuz
vanilya aroması
1 çay bardağı krema
2 yemek kaşığı h.cevizi
1 yemek kaşığı irmik
3 adet hurma (blendırdan geçmiş)
1 çay kaşığı tarçın
2 su bardağı un
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
Hazırlanışı
Yumurtalar,şeker,vanilya,tuz çırpılır.
Limon suyu,krema,yağ eklenip çırpılır.
İrmik,h.cevizi eklenip eklenip çırpılır
Hurma püresi ve tarçın eklenip çırpılır.
Un,k.tozu,karbonat elenip,eklenip çırpılır.
Hamur yağlanmış kalıba dökülüp,175 c de ısınmış fırında yaklaşık 40 dk pişirilir.
Not:Ben kalıbın dibine kalem badem serpiştirmiştim..Sizler serpiştirmesiniz de olur..
Soğuduktan sonra dilimlenip afiyetle yenilir.
Not:Keki sıcak sıcak kesince,haliyle buharı da fotoğraflara yansıdı..))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder