Cennet Hurmalı Kek

Merhabalar:)
Sayenizde döndüğüme bende çok sevindim sevgili arkadaşlarım :) Böylesine sıcak ve güzel bir karşılama bana büyük moral oldu:) Zaten bu tür durumlarda en çok ihtiyacımız olan şey de moral değilmidir?
Bugün kafam rahatladı birazcık:) Neden? Malum bir aylık yokluğumda yalnız kalmış bir koca ve onunla beraber bir ev:) manzaraları tahmin edersiniz:D Temizlik işleri anca bitti:) Sırada doğum günü hazırlıkları var:) 19 ocak eşimin doğum günü ve biz Papatyamla birlikte hummalı bir şekilde hazırlanıyoruz:) Unutmadan mühim bir ayrıntı paylaşacağım; Canım Papatya'mın sitesi teknik sebeplerden ötürü kapalı durumda sizleri kendisinin Facebook Sayfasına yönlendirmek isterim, site kapalı olsa da burası faal durumda:)
Efendim gelelim tarifimize; gittik Gümüşhanelere, Trabzonlara hurmanın cennetine:) Gitmişken de bir hurmalı kek yapayım istedim orada:) Annemin komşuları ile birlikte afiyetle yediğimiz hurmalı kek şimdi huzurlarınızda:)

Malzemeler:
3 Adet (iri boy) Yumurta
1,5 Su Bardağı Şeker
1 su bardağı krema
1 Su Bardağı Sıvıyağ
1 Paket Kabartma Tozu
1 Paket vanilin
3 Su Bardağı Un
2 adet Trabzon hurması (rendelenmiş)
Yapılışı:
Oda ısındaki yumurtalar şekerle birlikte krema kıvamına gelip kabarana kadar çırpılır.
Sıvıyağ ve krema eklenir,
Un,vanilya ve kabartma tozu elenir, kek hamuruna azar azar ilave edilerek karıştırılır.
Kıvam alan kek harcına rendelenmiş hurmalar da eklenip hızlıca çırpılır.
Kek kalıbı margarin ile yağlanıp unlanır. Kek hamuru kalıba dökülüp hava kabarcıklarının çıkması için tezgaha bir iki kez vurulup önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında pişirilir.
Soğuduktan sonra dilimlenerek servis edilir..

Afiyet bal şeker olsun..:))
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler