Kesinlikle tavsiye ederim mutlaka deneyin derim.
Malzemeler
Kek İçin :
6-7 adet kuru incir
1 su bardağı ceviz içi
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
3 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
Şerbet için :
1,5 su bardağı su
1 çorba kaşığı granül kahve
1/2 su bardağı toz şeker
Muhallebi için :
1 lt süt
2 çorba kaşığı nişasta
2 çorba kaşığı un
5 çorba kaşığı toz şeker
50 gr tereyağı
1 paket toz krem şanti
Hazırlanışı:
1.Kek için incirleri zar şeklinde doğrayın ve ılık suda yumuşayıncaya kadar bekletin
2.Yumurtaları ve şekeri derin bir kapta çırpın. Unu ve kabartma tozunu da ekleyip birkaç dakika daha çırpın.
3.En son olarak incirleri ve cevizleri de ilave edin.
4.Isıya dayanıklı dikdörtgen bir fırın kabının içine dökün.
5.Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
6.Muhallebisi için süt, nişasta, un ve toz şekeri tencereye alın.
7.Muhallebi kıvamına gelene kadar kısık ateşte karıştırarak pişirin.
8.Ocaktan almaya yakın içine tereyağını da katın ve ocaktan alın.
9.Biraz soğuduktan sonra içine krem şantiyi toz olarak katın ve mikserle pütürsüz bir kıvam elde edene kadar çırpın.
10.Keki ıslatmak için tozşeker, granül kahve ve suyu şeker iyice eriyene kadar karıştırın.
11.Pişen keki fırından alın ve hazırladığınız kahveli karışımı kekin üzerine dökün.
12.Son olarak muhallebiyi de kekin üzerine dökün.
13.Buzdolabında birkaç saat beklettikten sonra dilimleyip servis yapabilirsiniz.
Tarifi aynen kopyaladım.Yasemin çok güzel tarif etmiş zaten.Tatlının orijinaline buradan bakabilirsiniz.Yasemin Leziz dergisi için hazırlamış bu tatlıyı.
Ben tatlı da küçük bir değişiklik yaptım.O da granül kahvem olmadığı için onun yerine Nestlenin küçük poşetteki sıcak çikolata karışımını kullandım. Bu arada tatil bitti .Yarın tekrar iş başı.Umarım hepinizin bayramı bayram tadında keyifle geçmiştir.Herkese sağlıklı ve güzel bir hafta diliyorum
Sevgiyle kalın
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder