Merhabalar sevgili dostlar..
Bu satırları yazarken inanılmaz bir heyecan içerisindeyim.. Sebebi ise kardeşim ve babam 15 günlük aradan sonra nihayet yuvaya dönüyorlar.. Takriben gece üç dolaylarında burada olacaklar ve ben heyecanla beklemekteyim..
Beklerken de sizleri düşünmekteyimm ve bu haftanın son tarifini eklemekteyim.. Haftasonum bir çoğunuz gibi alışveriş ve bayram hazırlıkları ile geçecek..
Kavuşmalar, sevinçler, heyecanlar, tatlılar, tuzlular, etler, kavurmalar ve de mutluluklar içinde bir bayram diliyorum herkese..
Malzemeler:
2 adet yumurta
100 gr. margarin
2 su bardağı şeker
2 su bardağı un
1 pk. kabartma tozu
1 pk. vanilin
Yarım su bardağı haşhaş tohumu
1 su bardağı mandalina suyu
1 çorba kaşığı yoğurt
Yapılışı:
Eritilip soğutulmuş margarin içerisine şeker ve yumurta sarısı eklenip iyice çırpılır.
Mandalina suyu, kabrtma tozu, vanilin ve un sırasıyla karışıma eklenir.
Yumurta aklarına bir tutam tuz eklenip kar haline getirilir ve karışıma eklenir.
En son haşhaş kek harcına eklenip harmanlanır ve yağlanıp unlanmış kalıba (24. cm. lik küçük boy borcam) dökülüp önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında pişirilir..
Afiyet bal şeker olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder