Günaydın canlarımmm:)) Ağzım burnum derken haftayı ortaladık yine:)) Ay sonu olmasından ötürü baya bir yoğun günler yaşadım hadi bakalım bugün nasıl olacak:)) İyi geçmesini umuyorum:))
Bugün sizlerle bahçenin ilk hasadı semizotu ile yaptığım nefisss semizotu yemeğimi paylaşacağım..Semizotlarını makasla özenle kestim, bir güzel oldular anlatam.. Sırada fasülyeler var dün akşam fotoğraflarını çektim.. Salatalıkları da toplamaya başladık iki adette kabağımız var.. Hiç yalancı çiçek vermediler dolma yapacaktık halbuki:( Neyse bizde kendisinden yaparız değil mi ama:)) Gelelim semizotuna.. missss... yoğurduda döktük mü üzerine off tabak tabak yerim hiç anlamam:))
Bakın bakalım tadına güzel olmuş mu hım?? :))
Birde sevgili gelibolu 17 arkadaşım beni mimlemiş ama ben yemekteyiz mimini cevapladığım için tekrarlamadım.. Kendisine ince davranışı için teşekkür ediyorum..
Malzemeler:
1 kg. semizotu
1 adet kuru soğan
1 adet domates küp doğranmış
1 adet domates rendesi
Yarım kahve fincanı pirinç
Tuz, karabiber
Zeytinyağı
1 su bardağı sıcak su
Yapılışı:
Semizotları ayıklanıp ılık tuzlu sirkeli suda yarım saat bekletilir..
Yarım saat sonra tekrar yıkanıp doğranır. Tencerede yemeklik doğranmış soğanlar zeytinyağında tuzla pembeleştirilir, üzerine domates rendesi eklenip kavrulur..Küp doğranan domatesler de eklendikten sonra semiz otları eklenip kavurmaya devam edilir.. Otlar suyunu salıp çekince yıkanmış pirinçleri eklenip suyu yavaşça verilir.. Tuzu biberi kontrol edilip pişmeye bırakılır..
Kaymaklı yoğurtla servis edilir...
Afiyet bal şeker olsunn:))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder