Yine Trabzon'da yaptığım doğaçlama keklerimden biri..Evde gençler olunca,beni de her zaman bulamadıklarından,ellerine de geçirince, habire kek-pasta yaptırmadan geri kalmadılar..))
Bu tür kek-pastalar,o an için benim ruh durumuma ve gözüme çarpan ilk katkı malzemesine bağlı gibi..Şimdi bu kekin içersine neler eklemişim,nasıl yapmışım, hepsine aşağıda tek tek göz atalım mı??
Malzemeler
3 adet orta boy yumurta
1 su bardağı şeker (125 gr şeker)
minicik tuz
100 gr eritilmiş tereyağ
2 adet elma rendesi
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 paket vanilya şekeri
2 yemek kaşığı bal
1 fincan (1/2 su bardağı) sütle hazırlanmış expresso (Almanya'dan gelmişti)
(tezgah üzerinde gözüme çarpan expresso kutusu ve bal kavanozu idi o anda.)
2 su bardağı un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Tepesi için
Siyah-Beyaz droetker glazür
Hazırlanışı
Şeker,vanilya,tuz tereyağ çırpılır.
Yumurtalar tek tek eklenip çırpılır.
Expresso eklenip çırpılır.(şart değil,eklemesenizde olur.)
Elma rendesi ve limon suyu eklenip çırpılır.
Un ve kabartma tozu karıştırılıp karışıma 3 eşit şekilde
eklenip çırpılır.
Yağlanmış ortası açık kek kalıbına dökülüp yaklaşık 40-45 dk pişirilir.
Ilındıktan sonra glazür benmaride eritilip kekin üzerine dökülür.
Not:Çocuklar acele ettiklerinden glazürü tam eritemeden kekin üzerine
döktük..Bu yüzden çok akışkan olamadı..Eğer glazür kullanacaksanız,
iyice eridiğinden emin olduktan sonra paketi açınız lütfen..!
Afiyetler olsun.!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder