Çikolatalı Kek-Pasta


SAM_4122Merhabalar :)
Ben bu nefis şeyi nasıl da unutmuşum fotoğraf yığınının arasında :) Hamileliğimin son zamanlarıydı canım bir çikolatalı mamül istedi ki ne yapacağımı şaşırmıştım :)
Elde ve evde çikolataya dair ne varsa döküp saçıp bu nefis pastamsı keki yapmıştım.. Bana göre pastane vitrininden fırlamış gibi nefisss bir lezzet:) Bu harika şeyi sizlerle de paylaşmalıyım kesinlikle:)
Klasik ıslak kek tarifimizden nefis bir pastaya dönüşen bu tarifi denemenizi şiddetle tavsiye ediyorumm :)
SAM_4117
Malzemeler:
2 adet yumurta
1 su bardağı tozşeker
1 su bardağı süt
1 çorba kaşığı margarin
1 pk. vanilin
1 pk. kabartma tozu
1 çay bardağı fındık yağı
7 çorba kaşığı un
4 çorba kaşığı kakao
Arasına:
1 pk. çikolata-portakal parçalı puding
1 çay bardağı damla çikolata
Üzerine:
1 pk. çikolatalı-fındıklı creme ole

Yapılışı:
Öncelikle puding üzerindeki tariften biraz daha az süt eklenerek koyuca pişirilip soğumaya bırakılır.
Kek için; yumurtalar ve şeker köpük köpük olana kadar çırpılır.
Üzerine süt, oda sıcaklığında margarin, fındık yağı, vanilin ve kakao eklenerek çırpmaya devam edilir. Elde eilen karışımdan 1 su bardağı ayrılıp kalan karışıma, un ve kabartma tozu eklenerek harmanlanır ve akışkan kek kıvamı sağlanır. Elde edilen karışım baton kek kalıbına dökülüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir.
Kek fırından çıkıp soğuyunca kalıptan çıkarılır ve üzerine ayrılmış karışımdan dökülür. Sonra ortasından ikiye kesilip soğumuş puding ve damla çikolata ile doldurulup kapatılır.
En son hazırlanmış creme ole ile kaplanıp buzdolabında birkaç saat dinlendirilip dilimlenerek servis yapılır..

Afiyet bal şeker olsun :)

Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler