Mantar Sote, Kendi Topladığım Mantarlar İle..

Merhabalar canlarımmm:))
Bu üzel günün hepiniz için çok çok çok güzel geçmesini diliyorummm:)
Dün facebookta sevgili Hilal Ablamın rahatsız olduğunuz öğrendim... Migren teşhisi konmuş eğer gelemezse merak etmeyin bilginiz olsunn.. Ablacımm geçmiş olsunnn....

Gelelim tarifime.. Çok çok bilindik bir tarif ama bir özelliği var köyde topladığım mantarlar ile yaptım.. Bildiğimiz kültür mantarı Kastamonuda da yetişiyor bizim buralarda "AK MANTAR" deniyor .. Sizlerle de paylaşmak istedim.. Tadı mükemmel ötesi..Satılan mantarları mecburen tüketiyorduk ama artık kendimiz toplayacağız..
Ben küçükken başladım mantar macerasına.. Annemin köyğnde yazları geldiğimizde dedem bizi erkenden çıkarırdı dağa.. Gidin bakın bakayım şuralara derdi biz çantayı doldurup gelirdik bulduk sanırdık.. Dedem ocaklarını bilirdi halbuki..:)) O ocakları şimdi ben de öğrendim :) mantarları topladım geldim:)
Mantar toplarken koparmadan evvel "dalında" çektim resimlerini.. paylaşacağım ilerleyen satırlarda..

Malzemeler:
500 gr. mantar
2 soğan
2 domates
2 sivri biber
1 çorba kaşığı salça
Tuz, karabiber

Yapılışı:
Mantarlar güzelce yıkanıp küp küp doğranır..
Soğanlar yemeklik doğranıp sıvıyağda tuz ile pembeleştirilir salçsı eklenir ve sırası ile doğranmış biberler, domatesler ve mantarlar eklenip tuz ve karabiber eklenerek sotelenmeye bırakılır..
Sıcak sıcak servis edilir..
Afiyet bal şeker olsunn...

Yukarıdaki gibi sıralı şekilde de bulunabiliyor:))
Başka bir fotoğraf..

Burası daa mantarların bulunduğu alandan bir kesit...

Mutlu günler dilerimmm..:))
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler