Nasılsınız dostlar?
Efendim bugün 1 Nisan:) Benim canım babacığımın doğum günü:)) O hayatımın en kıymetli mihenk taşı, dünümü ve bugünümü borçlu olduğum yegane insan..
Yemyeşil gözlerinden cesaret alığım, her zaman ensemde nefesini valığını hissetiğim canım babam..
01.04.1961 günü dünyaya gözlerini açmış:) Yemyeşil, çoğu zaman hüzünlü o gözlerinde hayat buldum her zaman.. Varlığı ışığım, yaşama sebebim oldu..
Kızdığı zamanlarda oldu ama saman alevi gibi geçti gitti, hiçbir zaman kara çıkarmadım yüzünü, çıkarmayacağım da inşallah.. Her kararımı, her fikrimi can kulağı ile dinledi, öğütler verdi..
Benden beklentileri hep olağanın üzerinde oldu.. O'nu hayal kırıklığına uğratmamak için herşeyi yaptım yine de yaparım..
(FOTOĞRAFTAKİLER BABAM VE BEN )
Rabbim yokluklarını göstermesin babalarımızın, babasını ebediyete uğurlayanlara da sabırlar versin Rabbim, babasına küs olanlar!!!! sizlere çok kızıyorum yapmayın!!! Onların kıymetini bilin.. El üstünde tutun..Canım babam günler öncesinden kzıım benim içn uğraşma yiyemem zaten demişti.. Ama son sağlık kontrolünde o kadar güzel gelişmeler gördük ki doktoru ufacık bir parçada bişicik olmaz dedi:) Bende canım babam için bu cici pastayı hazırladım..
Herşeyin en güzeline layık canım babam.. Nacizane bir armağan benimkisi..
Malzemeler:
4 yumurta
3 yemek kasigi kaynar su
2,5 türk kahve fincani seker
1 pk. vanilin
3,5 türk kahve fincani un
1 pk. kabartma tozu
Kreması İçin:
2,5 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
1 yumurta sarısı
1 çorba kaşığı mısır nişastası
3 çorba kaşığı un
1 pk. vanilin
Arası ve Üzeri için:
2 paket orman meyveli kremşanti
muz
çilek
fıstık
Beyaz granül şeker
Çilekli damla çikolata
Yapılışı:
Pandispanya için; yumurtalari ayirmadan sicak su ile en yüksek ayarda cırpılır (yaklasik 1 dakika)
seker ve vanilini ilave edip çırpılır.(yaklasik 2-3 dakika), diger kuru malzemeleri elenerek ilave edilip karıştırılır. (düsük ayarda)
Elde edilen kek hamuru kalpli kelepçeli dökülür ve önceden isitilmis 175 derecelik fırında 40- 45 dakika pişirilir. (bu asamada firin kapagini acmayalim)..
Krem şanti çırpılıp buzdolabında dinlendirilir.
Krema için;
iki su bardağı süt ve şeker ocağa alınır kısık ateşte karıştırılır.
Kalan süt ve diğer malzemeler ayrı bir yerde çırpılarak yavaş yavaş ocaktaki süt karışımına eklenip sürekli karıştırarak pişirilir ve yine karıştırarak soğutulur.
Kek fırından çıktıktan sonra iyice soğutulup kalıptan çıkarılır ve ortadan ikiye bölünüp hazır hale getirilir.
İkiye bölünen pandispanya meyve suyu ile ıslatılıp krema kaplanır ve antep fıstığı, muz-çilek parçacıkları eklenip tekrar krema sürülür.
Krema bitene dek aynı işlem tekrarlanıp ikinci kat pandispanya kapatılır ve pastanın üzeri çırpılmış şanti ile kaplanarak, çilek ve çikolatalar ile süslenerek buzdolabında bir gece dinlendirilip dilimlenerek servis edilir..
Afiyet bal şeker olsun :)
-FOTOĞRAFTAKİLER BABAM ANNEM VE BEN-
- FOTOĞRAFTAKİLER BABAM ANNEM VE BEN-
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder