Şimdi bu da nereden çıktı diyorsunuz belki bu muhammara ama biz buna daha çok acuka ya da acılı deriz bundan çıktı işte.Geçen gün markette içinde acuka olan bir kavanozu babanganın elinden zor aldım onun içinde bir sürü katkı var ben sana yaparım diye ve unuttuğum bir tat böylece canlanıverdi
Annem çok eskiden çok sık yapardı sabah kahvaltısında sobanın üzerinde kızartılan ekmeklerin üzerine sürüp sürüp yerdim beyaz peynirle hiç doymadan o kadar lezzetli bir kahvaltılıktı benim için ama çok uzun zaman önce unutuldu gitti.Tekrar o lezzeti tatmak beni çok mutlu etti.Tatmayanlar için gerçekten tavsiye ederim kızarmış ekmeğin üzerine sürüp de yemelerini
Malzemeler
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 3 ya da 4 diş iyice dövülmüş sarımsak
- salçanızın tuz durumuna göre biraz tuz
- karabiber
- kimyon
- sevdiğiniz oranda pul biber
- iyice ufalanmış bayat ekmek içi (yarım ekmeğin içini koydum)
- irice dövülmüş ceviz içi
- sıvıyağ
Yapılışı
Bütün malzemeleri bir araya getirip iyice karıştırın burada baskın bir sarımsak tadı için sarımsağı damak zevkinize göre ayarlayın.Ekmek içi kıvam artırıcı özelliği için duruma göre biraz daha koyabilirsiniz.Acı oranı da sizin acı yeme katsayınıza kalmış artık.Sıvıyağ da acukaya parlak ve daha bir yumuşaklık vermek için
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder