Damla Sakızlı Pankek

Günaydınnn:)
Mutlu, huzurlu, sağlıklı ve de bereketli bir hafta diliyorum herkese:)
Bayram hazırlıklarıydı, bayram günleriydi, annemlerin gelişiydi gidişiydi, kendini pazartesi sanan perşembeydi derken baya bir ara verdim ben yine:) Ara verdim ama annem için kastamonu yöresel bezlerinden alıp eteklerini oyalamıştım bunu bitirdim en azından:) ve onların gelişine hazır ettim:) Güle güle kullansın anacığım:DD
Hepbirlikte çok güzel bir bayram yaşadık:) Kurbanımmızı kestik kavurmamızı yaptık, kesemeyenlere dağıttık:) Allah kabul etsin inşallahh hem bizim kurbanımızı hem de cümlemizin kurbanını tabiiki:)
Kurban kestik geçirdik ama ben yayınlarıma etli bir tarifle başlamayacağım:) Mis gibi sakız kokan bir tarif var bugün:) Şu damla sakızlı vanilinleri çok beğendim ben, sakız halinden pek hoşlanmasam da vanilindeki aromayı sevdim:) Pankeklere de nefis bir lezzet kattı:) Bu pankekleri taaaa ramazandan önce hazırlamıştım ama yayınlamak bugüne imiş:))
Birde blog ziyaretlerimi yapacağım inşallahh bugünn:) Sevgiyle kalınn:))

Malzemeler:
3 adet yumurta
1 çay bardağı tozşeker
1,5 su bardağı süt
yarım çay bardağı sıvıyağ
2 su bardağı un
1 fiske tuz
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 pk. DAMLA SAKIZLI vanilin

Yapılışı:
Yumurtalar tuz ile çırpılır, şeker, yağ ve kabartma tozu, damla sakızlı vanilin ve un eklenerek çırpma işine devam edilir..Tercihen bir saat dinlendirilir.
Teflon bir tavaya çok az sıvıyağ konulup, ısıtılır ve karışımdan bir kepçe dökülüp krep yayar gibi yayılır kısık ateşte arkalı önlü pişirilir..
Pişen pankek katlarına bal, marmelat, reçel yada çokokrem sürülüp dört eşit parçaya bölünerek servis edilir..

Afiyet bal şeker olsun :)
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler