Tam Mutemadıyla Galeta !!!

Merhabalar dostlar..Hayırlı akşamlar diliyorum herkese:))
Ne ilginç bir başlık attım:)) Tam sevgili Demet Akbağ' ın reklamına denk geldi.. Hazır çorba(!) reklamı!!!! Bırakın alıp pişirmeyi reyonunun önünden geçmediğim ürünlerdir hazır çorbalar.. Kendim kaynatırım ben çorbamı şehriyeden, tarhanadan, mercimekten veya bulduğum herhangi bir sebzeden..
Velhasılı benim galetalarıma bu başlık çok uygun oldu çünkü tam anlamıyla galeta yapmayı başardım.. Tabii bu konuda bana tarifi ile ışık tutan ve bu başarıdaki yüzde 75 lik paya sahip olan yeni tanıştığım ama çabuk kaynaştığım sevgili Özge..
Bloğunun ilginç ismi "sütüme sarelleme karışma" dikkatimi çekti ve şöyle bir baktım bir daha da çıkamadım..
Galeta tarifini ilk gördüğümde çok sevinmiştim sevgili babam için.. Çünkü tansiyona bağlı düşük seviyede diyabetli:( bu sebepten ara öğünlerde galeta yer ama hazırlarını pek beğenmez.. Bende çok tarif denedim bugüne kadar ama bir türlü olmadı istediğim..Sevgili özgenin tarifini de deneyeyim dedim ve sonuç harika..
ve sevgili Özge çok samimi bir şekilde başka diyabetli tarifler de bulalım dedi.. babacığımın canı ne isterse :)) Çok teşekkür ederim canım ilgin ve samimiyetin için..
ve sevgili özge nasıl yapmış buyrun tarifin orjinali ve diğer harikaları burada...

Malzemeler:
2,5 su bardağı tam buğday unu
2 tatlı kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı az yağlı süt
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket hazır hamur mayası
İsteğe göre haşhaş, susam, kekik, çörekotu

Yapılışı:
Öncelikle un elenip ortası havuz şeklinde açılarak sırasıyla; süt, 1 tatlı kaşığı zeytinyağı, tuz, instant maya eklenerek tahta kaşıkla 5-10 dakika karıştırılır...
Karıştırma işlemi bittikten sonra eller unlanıp hamur top haline getirilir ve hamur ısıya dayanıklı bir kabın veya tepsinin içine alınır, kalan bir tatlı kaşığı zeytinyağı hamurun etrafına sürülüp 65-75 derecelik fırında yarım saat mayalandırılır.
Yarım saatin sonunda hamur iki kat büyümüş olacak..
Hamur içinde bulunan havayı çıkarmak için hafifçe yoğrulur ve isteğe göre baharatları eklenir. Ben bu aşamada susam, kekik ve çörek otunu bir arada ekledim..
Baharatları ile kaynaştırılan hamur ikiye ayrılıp unlanmış tezgahta açılır ve bir parmak genişliğinde kesilir ve iki uzundan kıvrılarak burgu şekli verilir..
Her burgu yağlı kağıt serili tepsiye dizilip önceden ısıtılmış 220 derece fırında 10-15 dakika altın sarısı renk alana kadar pişirilip ılınınca servis edilir..
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler