Dünya mutfaklarindan lezzetli bir yemegin tarifini vermek istiyorum bugün. Restaurantlarin menüsünde bulunan bu nefis yemegi denemek isterseniz eger tarifim söyle;
(Ben tarifteki orijinal miktarlari öne, benim kullandigimi da parantez icinde yazarak vermek istiyorum).
Malzemeler:
400 (750)gr dana biftek, bonfile veya antrekot eti , 1 1/5 cm uzunlugunda dogranmis olacak
kizartmak icin 3 yemek kasigi siviyag
1 tatli kasigi (yemek kasigi) tepeleme un
1/2 cay kasigi tuzkarabiber, taze degîrmenden cekilmis
1 yemek kasigi tereyagi
1 adet kuru sogan
1 adet kirmizi dolmalik biber, cekirdekleri cikarilmis ve jülyen seklinde dogranmis olacak
200 gr mantar, dilimlere dogranmis
1 cay kasigi kirmizi tozbiber
180 gr (bir su bardagi) taze krema
150 ml (300 ml) suyun icinde eritilmis et bulyon
3 yemek kasigi hardal (1 yemek kasigi)
150 ml (1 su bardagi) beyaz sarap (yerine ayni miktarda daha et bulyon kullanabilirsiniz)
3 adet kücük dogranmis salatalik tursusu
tuz, karabiber
Yapilisi:
Etleri yikayip süzdürün ve unu üzerlerine serpin.Tavada yagi kizdirip etleri hizli ateste 3-4 dakika kavurun, üzerlerine tuz ve karabiber serpin. Pisen etleri baska bir kaba alip ayni tavada tereyagini eritin ve ince dogranmis sogani, biberleri ve mantarlari koyup orta ateste yine 3-4 dakika kavurun. Kirmizi toz biberi de katip bir iki defa karistirin. 300 ml suyu kaynatip et bulyonu icinde eritin ve sarapla birlikte tavaya bosaltin. Kaynamaya basladigi anda ocagin altini kisip krema ve hardali birbirine karistirip onlari da tavaya ekleyin. Dogranmis salatalik tursusunu ve etleri de tavaya ilave ettikten sonra tuzunu ve karabiberini katip bes dakika kadar kisik ateste tutun, bu esnada yemegin sosu biraz koyulasmaya baslayip servise hazir olacaktir. Daha sonra ister patates kizartmasi, isterseniz de eriste ile servis yapabilirsiniz.AFIYET OLSUN!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder