Kolay değil yaklaşık 30 yıla yakın bir geçmiş sözkonusu şaka gibi 30 sene neredeyse bir ömür.Çocukluk genç kızlık derken orta yaşlara geldik ama maaşallah enerji herkeste aynı.
Gelelim kremalı patatese
Malzemeler
- 3 yada 4 adet orta boy patates
- 1 paket krema (küçük paketlerden)
- Biraz kaşar peyniri
- 1 diş sarımsak
- istediğiniz baharatlar
Yapılışı
patatesleri soyduktan sonra çok kalın olmamak üzere halka halka doğrayın.Pişireceğiniz kabın (ben dikdörtgen bir borcam kullandım) zeminini çok az tereyağ ile yağlayın.Bir kaba doğradığınız patatesleri koyup tuz,kırmızı toz biber,karabiber ve iyice dövülmüş sarımsak ile iyice harmanlayın patatesleri balık sırtı borcama dizin.
Üzerine yarım çay bardağı süt ve kremayı dökün.fırında patatesleriniz yumuşayana kadar pişirin.Süt ile pişen patatesler muhteşem oluyor.Fırından çıkarmadan önce rendelenen kaşarı patateslerin üzerine serip kaşar eriyip kızarana kadar tutun.
Afiyet olsun.Bu et ve tavuk yanına çok yakıştığı gibi ayrıca çayın yanında da ikram edebileceğiniz nefis bir tat.
Herkese keyifli pazarlar .............
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder