Kremalı Patates

Bugün kızlar toplantımız vardı süper bir gün oldu yine hep bir ağızdan konuşup hep bir ağızdan bolca güldük.Bu günler bana bir çeşit terapi oluyor.Geçmiş,gelecek,çocuklar,eşler,işler konuşup paylaşacak o kadar çok şey varki saatler su gibi geçiyor.Toplantı bittiğinde biz de tüm negatif enerjiyi atmış oluyoruz en azından benim için öyle oluyor eminim diğer kızlar için de aynıdır.

Kolay değil yaklaşık 30 yıla yakın bir geçmiş sözkonusu şaka gibi 30 sene neredeyse bir ömür.Çocukluk genç kızlık derken orta yaşlara geldik ama maaşallah enerji herkeste aynı.

Gelelim kremalı patatese


Malzemeler




  • 3 yada 4 adet orta boy patates


  • 1 paket krema (küçük paketlerden)


  • Biraz kaşar peyniri


  • 1 diş sarımsak


  • istediğiniz baharatlar


Yapılışı



patatesleri soyduktan sonra çok kalın olmamak üzere halka halka doğrayın.Pişireceğiniz kabın (ben dikdörtgen bir borcam kullandım) zeminini çok az tereyağ ile yağlayın.Bir kaba doğradığınız patatesleri koyup tuz,kırmızı toz biber,karabiber ve iyice dövülmüş sarımsak ile iyice harmanlayın patatesleri balık sırtı borcama dizin.

Üzerine yarım çay bardağı süt ve kremayı dökün.fırında patatesleriniz yumuşayana kadar pişirin.Süt ile pişen patatesler muhteşem oluyor.Fırından çıkarmadan önce rendelenen kaşarı patateslerin üzerine serip kaşar eriyip kızarana kadar tutun.



Afiyet olsun.Bu et ve tavuk yanına çok yakıştığı gibi ayrıca çayın yanında da ikram edebileceğiniz nefis bir tat.



Herkese keyifli pazarlar .............



Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler