Dört Yapraklı Yonca Çörek


SAM_4595Merhabalar :)
Birkaç gün evvel Hilal Ablam çok cici bir tarif yayınlamıştı, bende görmüş ve not almıştım :Dün bir boşluk bulur bulmaz yaptım hemen, kenarlarının büzmesini tam yapamadım şekilleri biraz değişik oldu benimkilerin ama güzel oldu  :) Kat arasına salam konularak hazırlanan bu çörekler sanırım pastırma ile de şahane olur, o şekilde de denediğim zaman paylaşacağım sizlerle, kimbilir şeklini doğru yaparım belki o zaman :)
Çok da beğenildi dumanı üstündeyken hemen paylaşayım istedim :) Belki haftasonu sofranıza yada hemen beş çayınıza yaparsınız :)

Malzemeler:
600 gr. un
2 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çorba kaşığı maya
1 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı şeker
1 yumurta
4 çorba kaşığı ayçiçek yağı
Salam
Üzeri için:
Yumurta sarısı
susam
catsr
Yapılışı:
Yoğurma kabına 3 su bardağı un, tuz ve kabartma tozu elenir, ayçiçek yağı ve yumurta eklenir.
Ayrı bir kapta ılık süt, şeker ve maya konularak 5 dk kabarması beklenir.
Kabardıktan sonra un karışımına eklenip tüm malzemeler harmanlanır. Kalan un yavaş yavaş eklenerek ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğrulur. Gerekirse un ilave edilir.
Ilık bir ortamda bir saat kadar mayalandırılır.
Mayalanan hamur 1,5 cm kalınlığında açılır, yuvarlak kalıp yada su bardağı ile kesilir. Salam dilimleri de aynı şekilde kesilir.
Yuvarlak hamurun üzerine bir dilim salam konulup bir hamur daha kapatılır ve sandviç oluşturulur. Yuvarlak formdaki hamur sandviçlerin ortasında minik bir daire kalacak şekilde bıçakla sekiz şerit kesilir kesilen şeritler içe doğru kıvrılır ve yağlı kağıt serili tepsiye sıralanır. Üzerine yumurta sarısı sürülüp susam serpilir ve 180 derecelik fırında pişirilir.

Afiyet bal şeker olsun :)
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler