Son Tatlımız

Merhabalar sevgili arkadaşlar,

Bugün sizlerle iftarda sunulan son tatlımızı paylaşmak istedim..Bunların yanında ayrıca ş.paremiz de vardı.Onu da fırsat bulursam sizlerle paylaşmak isterim..Çok farklı ve tıpkı pastane tatlısı gibidir..Dondurma ile nefis bir ikili oluşturmuşlardı o gece..

Tatlı, çok karışık gibi gelebilir sizlere..Fakat yapacağınız işlemleri sırasına göre yapıp hazır ederseniz,hiçte öyle olmadığını göreceksiniz..Belki kenarlarına yapılan çikolata süslemeleri biraz uğraştırabilir..Beni çok uğraştırmıştı açıkcası..Fakat yapmamak daha iyi.Çünki,hemen eriyor..)
Tatlı
Malzemeler
Tost ekmeği (Kadıköy Petek pastanesi)
2 su bardağı vişne
Şeker
ortası için 1 çay bardağı vişne
arası için krema (sevdiğiniz bir krema olabilir.)
1 paket tart jöle
Ben Almanya'dan almış olduğum farklı pudinglerle yapmıştım.
Kenarları için benmaride eritilmiş çikolata
Tatlı
Hazırlanışı
Vişnelerin içersine 2 çay bardağı şeker eklenip blendırdan geçirilip püre yapılır.

Püreden birazı alınıp 2-3 yemek kaşığı vişne suyu veya farklı bir meyve suyu ile açılır..

Tost ekmekleri, hazırlayacağınız kasenin büyüklüğüne göre yuvarlak kurabiye kalıbı ile kesilirler.Kaç adet yapacaksanız ona göre,( bir kase için 2 adet olacaktır)ekmekleri hazırlamalısınız.Sufle kabları ile güzel oluyor..

Kenarlarına döşemek içinde kesilip bırakılır.

Önce kenarlar vişneli suya batırılıp hemen kasenin kenarlarına döşenir.

Tabanı batırılıp yerleştirilir.

Tart jöle üzerindeki tarife göre hazırlanıp soğutulur.

Tabanın üzerine 1 yemek kaşığı tart jöle konulup,üzerine krema konup, 3-4 adet vişne eklenip,diğer ıslanmış taban üzerine konulur.Streçlere sarılıp buzdolabında bekletilir.

Servis edilmeden 1-2 saat önce, buzdolabından alınıp büyük bir servis tabağına ters çevrilirler..

Kenarlarının genişliğinde yağlı kağıt kesilir.Üzerine eritilmiş bitterden (krema olmayacak)şekiller çizilip,yağlı kağıt, tatlının çevresine kaplanıp tekrar buzdolabına kaldırılır.

Sunmak istediğinizde,üzerine tart jöle koyup,kenarında ki yağlı kağıt dikkatlice çekilip,1 top dondurma ve vişne püresi ile süslendirip ikramda bulunulur.

NOT:Tost ekmeğini dilimlenmemiş alıp,ekmek makinesinde veya elektirkli bıçakla
kesip hazırlayabilirsiniz..

33
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler