Doyuran Pasta

Buz gibi soğuk bir kastamonu sabahından merhabalar:)
Bu soğuk sabahı nasıl tatlandırmalı? Tabiiki deee doyuran pastalar ile:) Sevgili Tijen Hanım'ın bloğunda görüp beğendiğim ve de denediğim bu nefis pastacıkları siz de deneyin içiniz ısınsın:)
Ben bu pastacıkları buzluğa istiflediğim kekler ile yaptım ama siz kek pişirerek de yapabilirsiniz:) Zaten orjinal tarifte kek tarifi de var ama ben kendi yaptığım şekli ile anlatacağım:))
Tijen Hanımın nasıl yaptığına bakmak isterseniz, tarif burada :)

Malzemeler:
4 su bardağı dolusu kek parçacıkları
İç malzeme için:
3 su bardağı süt
1 paket çikolatalı puding
1 çay bardağı fındık kırığı
Yarım çay bardağı antep fıstığı parçacıkları
Yarım çay bardağı badem içi
1 çay bardağı damla çikolata
2 çorba kaşığı hindistan cevizi
Üzeri için:
1 paket tek kullanımlık çikolata sos
Süsleme şekerleri

Yapılışı:
Öncelikle süt ile puding pişirilip soğutulur, içerisine kuruyemişler, damla çikolata ve hindistan cevizi eklenip karıştırılır en son kek parçacıkları da ilave edilerek yoğrulur ve üzeri folyo ile örtülerek buzdolabında 40 dk. dinlendirilir..
(Elde dilen hamur ellerinize yapışsa da tereddüt etmeyin,buzdolabında dinlendirme esnasında karışım kendine gelecektir)
Elde edilen harç muffin kalıpları yardımı ile şekillendirilip servis tabağına sıralanır ve buzdolabında 2 ila 3 saat dinlendirilir.. Servşsten hemen önce çikolata sosu ve şekerlemeler ile süslenip servis edilir..
Dinlendikçe daha da lezzeti artan bir pasta:) Deneyin derim:)

Afiyet bal şeker olsun :)
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler