Sebzeli kişler gecenin bombaları idiler..Önce kimse yemek istemedi,hatta yüzlerine bile bakmadılar..Fakat tadını aldıktan sonra, 5'er 6'ar anında yenilip bittiler..Ben bile tadına bakamamıştım..150-200 adet kiş ve 1 kazan pırasa çorbası 10 dk içersinde bitmişti..))(Bu sefer pırasa çorbasını et suyu ile hazırlamıştık.)
Tek seferlik kişleri hepinize tavsiye ederim..Fazla uğraştırıyor ama,değiyor bence..Ayrıca boş zamanlarınızda kiş tabanlarını hazırlayıp dondurucuya kaldırıp,anında gelecek misafirlerinize veya;çok kalabalık açık büfe yemek davetlerinizde sunabilirsiniz..Afiyet şeker olsun sizlere..)
Hamuru için malzemeler
200 gr oda sıcaklığında tereyağ
2 yemek kaşığı tepeleme yoğurt
minicik tuz
1 su bardağı un
(hamur ele yapışırsa un ilavesi yapılır.hamuru katı değil yumuşak olacak dikk!)
İçi
Haşlanmış taze fasulye
Haşlanmış enginar(ben İzmir'den alınan minik 8 adet enginar kullanmuştım)
1/2 paket krema
1 yumurta
1-1,5 su bardağı ince kıyılmış taze kaşar
Minicik karabiber,tuz
Hazırlanışı
Kiş hamuru hazırlanıp 10 dk dinlendirilir.
Tart kalıbının içleri teker teker yağlanır.
Hamurdan minik parçalar kopartılıp,önce elde açılıp kalıbın içersine
yerleştirilip düzeltilir.Bu esnada ellerinizi hafif unlarsanız zorluk çekmezsiniz.
İşlem bittikten sonra ısınmış fırında 20 dk kadar pişirilip soğutulur.
Ben akşamdan kiş tabanlarını hazırlayıp,ikram etmeme 20 dk kala içlerini doldurup fırına vermiştim.
Haşlanmış sebzeler fotoğrafta görüldüğü gibi kesilirler.
Krema ve yumurta iyice çırpılıp,sebzeleri ve peyniri eklenip iyice karıştırılır.
Kiş altlıkları fırın tepsisine dizilip,içlerine karışımdan dolu dolu konulup,ısınmış fırında 15-20 dk pişirilir.
Çok fazla soğutulmadan ikram edilir.
Not:1 paket krema kullanacaksanız, 2 adet yumurta eklemeniz gerekir.ÖNEMLİDİR!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder