Dumanı Üstünde Kıymalı Barbunya


Merhabalar dostlar:)
Nasılsınız? Bugünlerde yoğun günler yaşıyorum, ziyaretlerinize gelemiyorum kusuruma bakmayın..
Yasaklı olmamıza rağmen uğrayan yorum bırakan tümm dostlarıma teşekkürler, burukluğumuz üstümüzde ama yılmadan yazmaya devam ediyoruz...
Lapa lapa kar yağıyor dün akşamdan beri buralara:) Soğukta içimiz ısınsın diye bir barbunya pişirdik anacığımla, dumanı üstündeyken paylaşayım istedim sizlerle de:) İçinizi ısıtsın, sıcacık tutsun inşallah:))
Bahçeden buzluğa koyduğumuz barbunyaların tadı bambaşka:))
Afiyet bal olsun:)

Malzemeler:
500 gr. barbunya
1 lt.su (haşlamak için)
2 adet kuru soğan
200 gr. kıyma
1 adet çarliston biber
2 çorba kaşığı salça

sıcak su
Tuz, Kırmızı pul biber
Yapılışı:
Barbunya dondurucudan çıkarılıp, geceden ılık tuzlu suda ıslatılır.
Ertesi sabah 1 lt kadar suda tuz ilavesi ile haşlanır.
Bir tencerede yemeklik doğranan soğanlar diriliğini kaybedene kadar kavrulur ince kıyılmış biberi eklenir, kıyması eklenip kavurmaya devam edilir, salçası ve tuzu ilave dilip yaklaşık 2 su bardağı su ilave edilir ve haşlanıp süzülen barbunyalar içine eklenir. Gerekirse biraz daha su ilave edip tuzu ve kırmızı pul biberi kontrol edilerek orta ateşte pişmeye bırakılır...

Afiyet bal şeker olsun :)


Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler