Schneckenkuchen mit Pflaumen und Zimt / Erikli-Tarçınlı-Salyangoz Pasta

İyi akşamlar sevgili arkadaşlar,

Sizlerle çok ama çok nefis olan erikli salyangoz pastamı paylaşmak istedim..

Denediğiniz da asla pişman olmayacağınız,yumuşacık,fazla şekerli olmayan bir Alman klasiğidir bu pasta..

Arasına,erik eklemeyip haşhaş'ı pişirip de koyabilirsiniz..O zaman da mutlaka marzipan eklemeniz gerekmektedir.

Pastasının tadı,tıpkı pastanelerde satılan Alman pastası tadındadır..Hatta onlardan bile çok nefistir..Asla o pasta ile bunu bir tutamam..))

Benden bu kadar arkadaşlar..Pişirmesi benden,denemesi sizlerden artık..

Sağlıklı harika bir hafta diliyorum sizlere..

Tarçınlı Erikli Mayalı Pasta
Malzemeler
400 gr un
300 ml süt
120 gr yumuşak tereyağ
35 gr yaş maya
minicik tuz
200 gr şeker
3 yumurta

Arası için
1/2 kg erik
1 çay kaşığı tarçın
1/2 çay bardağı krema
100 gr marzipan (tarifte yoktu ben bademle,marzipanı ilave ettim..sizler eklemesnizde olur arkadaşlar.)
2 yemek kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı şeker
1/2 su bardağı badem kırığı (ben kalem badem kullandım)

Tarçınlı Erikli Mayalı Pasta
Hazırlanışı
Büyük bir kabın içersine 1 su bardağı un koyup ortasını havuz yapın.

Ortasına mayayı,2 yemek kaşığı şekeri,ılık sütü döküp karıştırmadan mayalandırın

Maya gelince içersine yumurtları,tuzu ekleyip el çırpıcısiyle karıştırın.

Arkasından şekeri ve tereyağı ekleyip karıştırın.

Son olarak unu ilave edip karıştırın..Hamur çok cıvık olmuşsa un ilavesi yapın.

Üzerine temiz bir örtü örtüp mayası gelinceye kadar bekletin.

Tarçınlı Erikli Mayalı Pasta
İçi için
Eriklerin çekirdekleri çıkrtılıp ince ince doğranır.

İçersine krema,şeker marzipan eklenip 10 dk kadar pişirilir.

Ilınınca içersine nişasta eklenir..(çok sulandığından suyunu alması için)

Son olarak bademler eklenip bekletilir.

Pasta kalıbı iyice yağlanır.

İçersine 1 çay bardağı şeker dökülüp her tarafına yayılması sağlanır.
(pasta ters çevrildiğinde kuru kalmaması için)

Tarçınlı Erikli Mayalı Pasta
Mayası gelen hamur 4 eşit parçaya ayrılır.

Masa unlanıp,hamurun üzerine biraz un serpilip merdane ile açılır.(çok açılmayacak,dikkat ediniz.)

İçersine erikli karışımdan konlup,uçları kapatılır.(rulo gibi)

Eşit aralıklarla 3 parmak genişliğinde kesilip kalıbın tabanına yerleştirilir.

Diğer hamurlara da aynı işlem yapılıp,hamurların üzerine yine aynı şekilde konulur..

Dikkat:2 Sıra hamur üst üste girecektir.Kesinlikle 3 sıra olmayacaktır.
(3 hamurdan 2 sıra çıktı.diğerini rulo yapıp pişirdim.)

Kalıbın üzerine bir bez örtülüp 15-20 dk bekletilir.

Sonra ısınmış fırına verilip 45 dk kadar pişirilir.

Fırından çıkartıldıktan sonra biraz bekletilip,telin üzerine alınıp havalandırılır.

Afiyetler olsun!
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler