Eee canım anacım,elini sıkıştırırsın olmaz yapamazsın diye çamaşır makinesinin yanına bile yanaştırmadığın kızın şükürler olsun artık elinde börek açıyor.
Zaten şuna yürekten inanırım,ben yapamam diye bir şey yok.Yapmak istemiyorum diye bir şey var.
Eğer hadi bir börek yapıp ev halkına afiyetle ikram edeyim diyorsanız,bu böreği şiddetle tavsiye ederim.Ağızda dağılan hamuru ile nefis bir börek oldu.
Malzemeler
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 1 paket instant maya
- 1tutam tuz
- aldığı ölçüde un
- bir yumurta sarısı (böreğin üzerine sürmek için)
İç malzemesi için
- 500 gr kıyma
- 2 iri kuru soğan
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- tuz
- karabiber
Yapılışı
Hamurumuzu hazırlamak için un hariç tüm malzemeleri yoğurma kabına koyalım.Azar azar unu ilave ederek,yumuşak bir hamur elde edelim.Öncelikle şu konuda anlaşalım.Bu hamur yoğurma ve açma işini gözünüzde büyütmeyin.Hamur sizin elinizde,sizin vereceğiniz şekli alacak yani herşey siizin kontrolünüzde olaya böyle başlayalım.
Yoğurduğunuz hamur bir kenarda dinlenirken,yemeklik doğradığınız soğanları,bir tencerede sıvıyağ ile bir miktar öldürün.Daha sonra kıymayı ilave edin ve kıyma suyunu salıp çekene kadar kavurun.En son tuz ve karabiberini ekleyin.
Bir miktar dinlenen hamurunuzu bir portakal büyüklüğünde bezelere ayırın ve unladığınız zeminde oklava ya da merdane yardımıyla açabildiğiniz kadar açın.Açtığınız yufkanın üzerine bir kaşık sıvıyağ gezdirip,ortadan ikiye kesin.Yarım ay şeklindeki yufkanın,düz kısmına iç harcından koyup rulo şeklinde sıkıca sarın.Bu ruloyu kendi etrafında dolayıp yağlanmış tepsiye yerleştirin.
Diğer bezelere de aynı işlemi tekrarlayıp,yapılan ruloları birbirlerinin etrafına dolayın.En son 1 ya da 2 kaşık sıvıyağ ile karıştırdığınız yumurta sarısını böreğin üzrine sürüp 200 derece pişmek üzere fırınınızın şefkat dolu kollarına bırakın.
Hepinize gönlünüzce geçirebileceğiniz mutlu bir cumartesi ve çok şükür bir de pazar günü dilerim.
Sevgiyle kalın...........
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder