Hoşgeldin Kahvaltısı ve Dereotlu Zeytinli Poğaça

Merhabalar sevgili dostlar:))
Öncelikle tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutlamak istiyorum:)) Benim için tüm öğretmenlerim çok değerlidir ama iki tanesi var ki çok çok önemli hayatımda..
Birincisi; ilk okul öğretmenim; Kıymetli Bircan Öğretmenim.. Hayata ilk adım attığım günlerde ilk okul yıllarımda bana paylaşmayı, konuşmayı, yürümeyi, koşmayı, saygıyı öğreten her daim saygı duyduğum ve de duyacağım en kıymetli insanlardandır.. Zira ortaokula geçtiğimizde öğretmenimiz okuldan ayrılmıştı, hem onunla olamayacağımız hem de gittiği içinarkadaşım Serap ile çok ağlardık.. Hatta msn de konuşurken de arada hatırlayıp gülüyoruz..
İkincisi ise lisedeki Pınar Hocam, tüm özel yaşamımı, en içerlerde sakladığım sırlarımı anlattığım, beraber servise bindiğim, sabah gazeteleri okuduğum, geometriden zayıf not aldığımda yüzüne bakamadığım, telafi için deliler gibi çalıştığım, liseden mezun olurken bana "hanımefendiliğinden hiçbirşey kaybetme ödün verme" diye öğütleyen yegane bir insandır..
Bir gün değil her gün onların günü, canı gönülden kutlu olsun..
Efendim bugünün diğer konusu ise hoşgeldin kahvaltısı, biliyorsunuz ki bayramdan önce babam ve kardeşim gümüşhaneden döneceklerdi bende onlara nefis bir sofra hazırlayacaktım bahsetmiştim...
İşte o sofra şimdi burada sizlerle buluşuyor..
Bakınız..
Soframızda;
Elmalı Kurabiye
Patatesli ay çöreği
Ispanaklı kaygana
Dereotlu zeytinli poğaça
Badem unlu mozaik kek
Mercimek köftesi
ve kahvaltılıklar vardı..:))

ve bu sofradan dereotlu zeytinli poğaça;

Malzemeler:
5 su bardağı un
1 çorba kaşığı toz maya
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı sıvıyağ
2 yumurta akı
Aldığınca ılık su
1 tutam dereotu
1 çay bardağı çekirdekleri çıkartılmış zeytin
Üzeri için:
2 yumurta sarısı
Haşhaş tohumu

Yapılışı:
Un bir kaba elenip üzerine tuzu eklenip karıştırılır ortası havuz şeklinde açılıp maya ve toz şeker eklenir, üzerine biraz sıcak su eklenip mayalanmaya bırakılır. Yaklaşık beş dakika sonra yumurta akları, sıvıyağ ve ince kıyılmış dereotları eklenip iyice yoğrulur ve üzerine nemli bir bez örtülerek 2 saat dinlendirilir.
2 saatin sonunda hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp arasına birer adet zeytin paylaştırılıp yuvarlak şekil verilir..Yağlı kağıt serili tepsiye sıralanan poğaçalar 20 dakika kadar tepside mayalandırılıp üzerleri yumurta sarısı ve haşhaş tohumu ile kaplanır önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarıncaya kadar kapağı açılmadan pişirilir..

Afiyet bal şeker olsun:))
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler