Kek,mutfakta bulunan malzemeler doğrultusunda yapılmıştır..Yani tamamen doğaçlama olmuştur yine..Arasına eklemiş olduğum elma rendesi keke çok farklılık katmıştır..Pazar kahvaltısın da tadına bakan arkadaşalarım da çok sevdiler..Hatta o kadar acele ettiler ki,kekin fotoğrafını çekemeden hemen dilimlediler..Kısaca nefis,lezzetli kekim afiyetle anında tüketildi..)
Not:Tereyağı eklemek istemeyen arkadaşlar sıvıyağ ekleyebilirler..Benim yapmış olduğum tüm keklerim için bu geçerlidir..Farklı aromaları evimde ve keklerimin içinde bulundurmayı çok seviyorum..Sizler illa ki aroma eklemek zorunda değilsiniz..
Bunun yerine farklı meyveler(suyunu) kullanabilirsiniz..O zaman ne kadar farklı lezzetler yakaladığınızı yapa yapa bulacaksınız..İlerki zamanlar da belki bu konuya değinebilirim..
Şimdilik sizlere güzel bir hafta diliyorum..
Malzemeler
3 yumurta
1 paket vanilya
125 gr şeker
minicik tuz
100 gr eritilmiş tereyağ
1,5 çay bardağı süt
3-4 damla limon aroması
2 yemek kaşığı mapple şurup
(siz bal veya şeftali reçeli suyu ekleyebilirsiniz)
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı un
Ara Dolgusu
1 adet elma rendesi
tarçın
1 çay bardağı bıçakla kesilmiş çiğ fındık
Hazırlanışı
Yumurta,şeker,vanilya,tuz,limon aroması en 3 dk çırpılır.
Şurup veya reçel-bal eklenip çırpılır.
Yağ eklenip çırpılır..
Süt ve un eklenip çırpılır.
Baton kek kalıbı yağlanıp hazır edilir.
Elma soyulup rendelenip tarçını ve fındığı eklenir.
Hamurun yarısı kalıba dökülüp masaya 1-2-3 defa vurulur.
Üzerine elma karışımı konulup kalan hamur dökülür.
Tekrar masaya 1-2-3 defa vurulup ısınmış fırına konulup 175 c de yaklaşık 35 dk kadar pişirilir.
Piştikten sonra tel üzerine alınıp havalandırılır.
Afiyet şeker olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder