Ispanaklı Kek / Pasta
Merhabalar sevgili dostlar :))
Çooookkk güzel bir haftasonu geçirdi yine bu kardeşiniz ve o enerjiyle geçti bloğunun başına:)) Hergün biraz daha ilerletmeye çalışmaktayım bloğumu var olanlar yetmiyor bana.. Çok aç gözlü değilim ama istiyorum ki güzel yerlere gelsin..
Yaklaşık 1,5 yıldır içinde bulunduğum blog hayatı hem çok güzel dostluklar, hem yeni tecrübeler hem de hayatımın bugünü ve yarınına dair birçok kulak küperi kazandım..Seçtiğim dostlarımın her yazısını "sadece yorum yazmak" için değil kendime de birşeyler katmak için okudum.. Gerek hayat kültürümü, gerek se mutfak kültürümü geliştirdim, geliştirmeye de devam ediyorum..
Bunları niye söylüyorum?
Cevabı sadece içimden gelmiş olması, bu çabamı, içimde sakladığım duygularımı her daim olduğu gibi yine bloğumu satırlarına dökmek istedim.. Eminim ki biryerlere ulaşacak kalbimi anlayacak gönül dostları ile buluşacak..
Bu haftaya hem tatlı başlıyorum hem de tatlı devam ettireceğim.. Sebebi ise bayram haftası oluşu.. Haftaya pazartesi Arefe biliyorsunuz , ben de istedim ki bu haftann açılışı da kapanışı da tatlı olsun:))
Geçen cumartesi hazırladığım soframın baştacı ve benim için en yeni mutfak deneyimlerinden olan Ispanaklı Kekimi paylaşıyorum sizlerle...Ispanakları bizim bahçeden bakın :))
Tarifi kekevi bloğundan adapte ettim..
Malzemeler:
3 yumurta
1,5 su bardağı şeker
250 gr ıspanak
3/4 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı elenmiş un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Üzeri İçin:
2 paket krem şanti+ 1 su bardağı süt
Çekilmiş antep fıstığı
Yapılışı:
Ispanaklar yıkanıp çok az yağ ile hafif kavrulup ocaktan alınır.Mikserden geçirilip, 3/4 su bardağı sıvıyağ da eklenerek bir iki tur daha mikserden geçirilip bir kenara alınır.
Yumurtalar ve şeker mikserin yüksek seviyesinde yaklaşık 3-5 dk. çırpılır ve ıspanaklı karışıma eklenir.
Sırası ile un, kabartma tozu ve vanilin de eklenip harmanlanır ve elde edilen kek karışımı yağlanıp unlanmış büyük boy borcam kalıba dökülür..
Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında pişirilir..
Pişip soğuyan kek üzeri çırpılmış şanti ile kaplanıp çekilmiş fıstık ile süslenir ve dilimlenerek servis edilir..
Afiyet bal şeker olsun:))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder