Selamlar,
Kek size çok uğraştırıcı görünebilir ama kesinlikle değil..Sadece burada önemli olan eriklerin pişme kısımları..Eğer bu keki yaparsanız,mutlaka eriklerin kabuklarını soymayı unutmayınız..Erikleri nerden bulacağım derseniz eğer;Migros ve büyük marketlerde satıştalar..
Malzemeler
175 gr tereyağ
200 gr şeker
1 paket şekerli vanilya
3 adet yumurta
1 adet yumurta sarısı (akı başka yerde kullanılacak)
200 gr erik marmeladı
40 gr iri çekilmiş badem
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
50 gr nişasta+ 2 yemek kaşığı nişasta
1/2 çay kaşığı tarçın
1-2 damla vanilya esansı
60 gr iri çekilmiş badem (kalıbı yağladıktan sonra içine serpmek için)
Tepesi için 1 adet Karambole( carumbola )meyvesi
Ortası için
400 gr erik
100 gr şeker
3 yemek kaşığı vodka
1 adet karambole
2-3 damla limon esansı veya limon suyu
1 adet çubuk tarçın
1 paket kırmızı jöle (tart jöle)
Hazırlanışı
Önce pasta kalıbı yağlanır ve 60 gr badem içine serpilir.
Un,nişasta ve pudra şekeri elenir.
Yağ,şeker,vanilya esansı ve vanilya çırpılır.
3 yumurta ve yumurta sarısı teker teker eklenip çırpılır.
Un 3 aşamada eklenip çırpılır.
Bu karışımın yarısı kalıba dökülür.
Çırpma kabında kalan diğer yarısına ise yumurta akı eklenip çırpılır.
1/2 çay kaşığı tarçın eklenip çırpılır.
Erik marmeladı eklenip çırpılır.
40 gr badem eklenip çırpılır.
Son olarak da 2 yemek kaşığı nişasta konulup çırpılır.
Ortası için
Erikler yıkanıp bıçakla 4-5 dilim olarak kesilip bir kaba konur.
Eriklerin üzerine 2 yemek kaşığı şeker serpilir.
3 yemek kaşığı vodka ve tarçın çubuğu da konup 5-10 dk pişirilir..Ben Vodka eklemedim bu sefer..
Tart jölesi 2 çay bardağı su ile pişirilir.
Erikler süzdürülmeden jöle ile karıştırılıp pastanın orta kısmına dökülür.
Biraz donduktan sonra üzerine pudra şekeri serpiştirilir.Atlamışım yine..
Son olarak karambole meyvesi dilimler halinde kesilip pastanın üzerine gelişi güzel dizilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder