Schokoladenkuchen / Çikolatalı Kek
Malzemeler
4 küçük yumurta sarısı
4 küçük yumurta akı
minicik tuz
1 brdak şeker
75 gr tereyağ
1 tatlı kaşığı sıvı vanilya
4 damla limon aroması
1 tatlı kaşığı amber
100 gr çikolata
1 çay bardağı tuzsuz antep fıstığı
1 paket droetker kakao
1/2 çay bardağı süt
1 paket kabartma tozu
1,5 su bardağı un
Hazırlanışı
Aklar minicik tuzla çırpılıp bekletilir.
Şeker,aromalar,yağ çırpılır.
Yumurtalar teker teker eklenip çırpılır.
Çikolata ince ince kıyılıp eklenip çırpılır.
Süt eklenip çırpılır.
Kakao eklenip çırpılır.
1 su bardağı un eklenip çırpılır.
Yumurta akları eklenip çırpılır.
Kalan un ve kabartma tozu son olarak eklenip çırpılır.
Kalıp yağlanıp unlanır.(galeta unu ile)
Karışım içersine dökülüp,17c de ısınmış fırında, yaklaşık 45 dk pişirilir.
Afiyetler olsun arkadaşlar..)
Etiketler:
Alman Kekleri,
Yemek Tarifleri
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder