Fotoğrafları gecenin bir yarısı çektiğim için, karanlık çıktılar..Aksi takdirde makinemi değiştirmedim,makinemden çok memnunum...Merak edip mail atan arkadaşları aydınlatmak adına yazıyorum..))İnsanların bu kadar meraklı oluşları beni çok şaşırtıyor..Halbuki günümüzde merak edilecek o kadar çok konu,detay varki..Benim fotoğraflarımın sönük,mat,karanlık çıkmaları kime ne ki..Şaşkınım sabah sabah arkadaşlar..!!Hepinize kolay gelsin,bana da çok kolay gelsin..Çok işim var çokkkk..
Malzmeler
3 yumurta (akları sarıları ayrılmış)
120 gr tereyağ
150 gr esmer pudra şekeri(esmer şekeri makinede çekin)
minicik tuz
100 gr iri kıyılmış bitter çikolata
120 gr öğütülmüş badem
2 yemek kaşığı ince kıyılmış vişne
1-2 yemek kaşığı süt veya vişne suyu
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
150 gr un
Hazırlanışı
Yumurtanın akları yüksek devirde köpük olana kadar çırpılıp bırakılır.
İri kıyılmış çikolata,öğütülmüş badem,minik doğranmış vişneler bir kaba konulur.
Üzerlerine un ve kabartma tozu eklenip iyice karıştırılır.
Yağ,şeker,tuz çırpılır.Arkasından süt veya vişne suyu eklenip çırpılır.
Yumurta sarıları eklenip yaklaşık 9-10 dk çırpılır.
Unlu karışımın 1/3'ü eklenip çırpılır.
Aklar eklenip çırpılır.
Kalan unlu karışım eklenip çırpılır.
Uzun kek kalıbı yağlanıp unlanır.
Fırın 175 c ye ayarlanıp önceden altı açılır.
Karışım kalıba dökülüp ısınmış fırında yaklaşık 40 dk pişirilir.
Fırından çıktıktan hemen sonra masanın üzerine pat diye bırakılır.
Bu esnada içersindeki malzemeler iyice oturacak ve kek kendine gelecektir..))
Sonrasında kahve veya çayla afiyetle yenilir..))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder