Havuçlu, Bulgur Köfteli Yeşil Mercimek Çorbası

merhabalar :)
karlı ve soğuk bir Nisan ikindisinden merhaba diyorum :)
Nasılsınız?
Çok sık gelemiyorum eskisi gibi bloğa.. O tatsız tuzsuzluğu bitmiyor bir türlü..İçmden birşeyler yapmak gelmiyor, yeni tarifler denemiyorum :S
Mutfakla arama mesafeler girmesin diye çabalıyorum, sadece akşama yemek yapmak mutfağı sevmek değil bence..
Sizler ne durumdasınız? Nasılsınız?
Düzelmemizi umut ediyorum, temennim bu yönde diyorum ve lezzetime geçiyorum...
Mis gibi bir yeşil mercimek :) sağlıklı hemde bulgur köfteli :) Klasik olmasın derken gözüme ilişen köftelik bulgur hemencecik köftecik oldu, mercimeklerin yanına sıkışıverdii :))


Malzemeler:
1 su bardağı yeşil mercimek (akşamdan ıslatılmış)
2 adet kuru soğan
1 adet havuç
2 çorba kaşığı salça
Tuz
Sıcak su
Köfte İçin:
1 su bardağı köftelik bulgur
1 su bardağı sıcak su
1 yumurta
3 çorba kaşığı tepeleme un
Tuz, karabiber, kimyon ve köri

Yapılışı:
Geceden ıslatılan yeşil mercimekler aynı su ile haşlanmaya bırakılır.
Köfte için; bulgurlar sıcak suda üzerine bir kapak kapatılarak soğumaya bırakılır. Bulgur suyunu çektikten sonra içine, yumurta, un ve baharatları eklenip yoğrulur, fındık büyüklüğünde parçalar koparılarak köftecikler yapılır.
Bir tencerede soğanlar yemeklik doğranıp sıvıyağda tuz ile pembeleştirilir, üzerine rendelenmiş havuç alınıp sotelenir.
Salçası ve tuzu eklenerek kavrulur.
Karışıma 1,5 lt. kadar sıcak su eklenip haşlanıp süzülen mercimekler suya eklenir en son bulgur köfteleri eklenip tuzu ve suyu kontrol edildikten sonra orta ateşte pişmeye bırakılır..

Afiyet bal şeker olsun :)
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler