Merhabalar:))
Güzel ve sımsıcak bir haftasonunun ardından bloğumla ve sizlerle buluşmanın heyecanını yaşıyorumm:))
Herkesinnn keyfi yerindedir diye düşünüyorum:)) Öyle olmasını gönülden arzu ediyorum :))
Bu haftasonu herşeyden çok sevgili Papatyamın başarısına sevindim:)) Çektiği bir fotoğraf Bir albümün kapağına fotoğraf olan papatyamı birkez daha canı gönülden kutluyorum:)) Birimizin başarısı hepimizin başarısı sanki öyle gururlanıyorum ki anlatamam.. Başarılarının devamını dilerim cankuşum :))
ve tarifimiz; evet her zaman ki gibi boşdurmayan bendeniz bu haftasonumuzu bu güzeell salata ile taçlandırdım:) Fellah köftesini hep yapardım bu kez de böyle deneyeyim dedim vallahi ne de iyi etmişim:)) Şiddetle öneririm:))
Malzemeler:
2 su bardağı köftelik bulgur
2 su bardağı sıcak su
1 çay bardağı ezilmiş nohut
5 çorba kaşığı un
1 yumurta
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kimyon
Haşlamak için:
5 su bardağı kaynar su
1 tatlı kaşığı tuz
Üst sosu:
2 çorba kaşığı tereyağ
1 çorba kaşığı salça
3-5 diş sarmısak
tuz
1 çorba kaşığı kadar limon suyu
Her köfte için bir adet haşlanmış nohut
Yan süsleme malzemeleri:
2 ad. domates
1 ad. çarliston veya sivri biber
Bir tutam maydonoz
1 çay kaşığı sumak
Küçük bir kase yoğurt (isteğe göre)
Yapılışı:
bulgurlar yıkanıp bir kaba alınır üzerine 2 su bardağı sıcak su eklenip üstü örtülür bulgurun suyu çekmesi için 10 dakika beklenir.
10 dakika sonra bulgurların içerisine yumurta, un, nohut ezmesi ve baharatlar eklenir, yoğrulur çok kuru olursa ki bazen olabiliyor çok çok az su eklenir neticede bulgurlar kolayca şekil alabilecek kıvama erişene kadar yoğrulur. Oluşturulan bulgurlu hamurdan misket büyüklüğünde parçalar koparılır, top top yapılır ve içlerine birer tane nohut taneciği ilave edilir. Köfte şekillendirme işi bittikten sonra yayvan bir tencereye 5 su bardağı kaynar su alınır ve köfteler kaynamakta olan suyun içerisine bırakılır. Köfteler suda hafif yumuşayıncaya kadar haşlanır.
Köfteler haşlanırken tereyağ bir tavada eritilir üzerine salça ve ince ince doğranmış sarmısaklar, çok az tuz ve köftelerin haşlandığı sudan bir kepçe konup kavrulur.
Haşlanan köfteler servis tabağına alınır üzerine salçalı sos gezdirilir ve limon suyu gezdirilir. Küp küp domatesler ve biberler kenarlarına serpiştirilir. İsteğe göre çırpılmış yoğurtta eklenir maydonozlar ile süslenir en son sumak da ekilip servise hazır hale getirilir.
Afiyet olsun..:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder