Bu etkinlik postları sizleri sıkıyor mu bilmiyorum ama,ben bu blogu açarken tek amacım yemek tarifi vermek değildi zaten.Yaşadıklarımı,gördüklerimi de paylaşmaktı istediğim.Çünkü blogum olmadan önce sadece bir blog okuyucusuyken,takip ettiğim blog yazarlarının bu paylaşımlarını keyifle okurdum.Ne yaşamış,nasıl bir ortamda neler yapmış okumak ilgimi çekerdi.O nedenle umarım sizlerde okumaktan sıkılmıyorsunuzdur.Şuna inanmanızı isterim ki,yazdığım her satır,kalbimden geçenlerdir.Hepsi doğrudur ve samimi duygulardır.Çünkü aksini gerektirecek,beni bağlayıcı hiç bir şey yoktur hayatımda.Bu blog benim bebem,Ankaralım ve babangam kadar değerlidir benim için.İnsan bu kadar değer verip sevdiği birine ya da bir şeye ihanet edip samimiyetsiz olabilir mi? Asla.
O zaman gelelim asıl konumuza.Çok sevdiğim arkadaşım Tijen'in davetlisi olarak,Eks Mutfak'ta İglo'nun mükemmel ürünleri ile yemek yapmak adına toplandık.Benden başka kim mi vardı?
Canım arkadaşım Neval,ve küçük kardeş Gülay'cığım.Çok keyifli bir ortamda onca kara,ve soğuğa rağmen,severek ve mutlulukla toplandık.Hem sohbet ettik,hem pişirdik,hem yedik.Babangam da geldi.Müffettiş edasıyla,yaptıklarımızı takip etti,pişene kadar sabırsızlandı ve sıcak sıcak hepsinden yedi.İglo'nun karidesine zaten bayılıyorum.Jumbo kocaman,pişince küçülmeyen cinsten.Evin en sevilen lezzetlerindendi zaten ama somonunu denememiştim.
Fakat gerçekten çok da somon sevmeyen biri olarak,tek kelime ile bayıldım.Somon normalde yağlı bir balık olmasına rağmen Tijen'e de söylediğim gibi,İglo'nun somonu müthiş,öyle yağlı değil,hatta pişirirken bir miktar yağ ile pişirdik,kesinlikle tavsiye ederim.Zaten alıp deneyen biliyordur ama denemeyenler mutlaka denesin bence, bana hak vereceksiniz.
Pişen somon balığımız sebzelerle kucaklaşmış kokularını sala sala pişmekte.
Şöyle ocak başında buharı tüten tencere ve tavaların başı benim yerim,çok ama çok keyif alıyorum.Acaip güzel bir şey bu benim için.Renk renk sebzeler,baharatlar insanı bu kadar mı heyecanlandırır?
Pişen somon balığımız sebzelerle kucaklaşmış kokularını sala sala pişmekte.
Yine tam kış ayına yakışır,içinde baharatların dans ettiği,hem içimizi hem damağımızı ısıtan,nefis bir Bezelye Çorbası
Yemeye doyamadığım,asla bir tane yetmez diyeceğiniz,henüz vakitsizlikten çocuklara yapıp da tattıramadığım ama yapılacakların en üst listesinde yer alan,Somonlu Krep
Yemeye doyamadığım,asla bir tane yetmez diyeceğiniz,henüz vakitsizlikten çocuklara yapıp da tattıramadığım ama yapılacakların en üst listesinde yer alan,Somonlu Krep
En başta bahsettiğim o nefis İglo karidesle yaptığımız Karidesli ve Biberli Noodle
Ve Barış Usta'nın bir resitali.Yemek için sabırsızlandığımız ama yapımını izlerken bile,çok ama çok mutlu olduğumuz,Linzer Tart
Gerçekten çok keyifli,lezzetli bir kış gecesi geçirdim o gün.Dışarısı buz gibi soğukken,her yer kar içindeyken,bu güzel ortamda olmak ruhumu ısıttı.Zaten bu etkinliklerin,en güzel yanı bu bence.Bir şeyleri paylaşmak.Dostluğu,sohbeti,lezzeti ve her şeyden önemlisi birlik ve beraberlik duygusu ile aynı şeyden keyif almak.
İglo'ya,Eks Mutfak çalışanlarına ve sevgili Tijen'ciğime çok ama çok teşekkür ederim.
Sevgiyle ve dostlukla kalın..........
Not:Tarifler yakında gelecek
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder