İşkembe Çorbası

Merhabalar..
Iykkkk!!! Böööööğhhhh!!! sesleri kadar "ııımmmmmm!!!!! nımmmmm!!! seslerini de duyar gibiyim:)Ben gibi düşünürseniz ilk tercih, eşim gibi düşünürseniz ikinci tercih:) Zira kendisi üç öğün olsa gık demez yer bu çorbayı.. Bense annem öğren gel diye çağırdığında yanına "amaaaaann hiç işim olmaz, evlendiğim kişi yerse de gitsin dışarda yesin" derdim. Lâkin öyle olmadı:) Aldım elime işkembeyiiiii:)
Aradım tabii annemi ve günümü gördüm:) İşte "bak ben sana demiştim dinleme anneyi taşa döneceksin" anlarından biri daha:) Tarifi aldım ve vira bismillah dedim sonuç çok başarılı oldu tabii:) Babam artık beni aradığında "alo işkembeci iki kase buraya" gibi kötü şakalar yapıyor.. Eşim "böyle lezzet alarak hiç yediğim olmamıştı "dedi ama bilemiyorum bana kompliman mı yaptı:) İşkembeyi taze olarak herzaman bulamıyoruz kasaplarda o yüzden bir iki kilo alıyoruz haşlayıp dondurucuya kaldırıyorum o şekilde kullanıyorum..
Dilerim beğenirsiniz ustalar özellikle Necla Ablacımm sennn:)

Malzemeler:
500 gr. dana işkembe
1,5 lt. sıcak su
1 su bardağı yoğurt
3 çorba kaşığı un
1 yumurta sarısı
Çeyrek limonun suyu
Tuz
Kırmızı toz biber
2 çorba kaşığı tereyağ
3 diş sarmısak
Servis için: Sirke,limon suyu

Yapılışı:
İşkembe avuç içi kadar parçalara kesilip düdüklü tencerede yaklaşık 45 dk. haşlanır, (eğer daha önceden haşlayıp buzluğa kaldırdınız ise sıcak suda 10 dk. haşlanır)
Haşlanan işkembeler ılındıktan sonra küçük parçalara doğranır,

 haşlandığı suyuna katılıp tekrar kaynatılır, diğer yanda yoğurt, un, limon suyu ve yumurta sarısı; kaynayan işkembeli sudan bir kepçe ilave edilerek çırpılır ve hızlıca çorbaya eklenip kaynatılır..Kaynayan çorbaya havanda dövülmüş sarmısaklar ve tuz eklenerek iki taşım daha kaynatılır, ocaktan indirmeden evvel kızdırılmış tereyağı ve kırmızı toz biber eklenerek ocaktan alınır ve sirke limon suyu karışımı ile sıcacık servis edilir..

Afiyet bal şeker olsun..
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler