Tartı dün gece yapıp, bugün annecikle Kilyos'a göndermiştim..Çok beğenilmiş ve kremasından dolayı değişik gelmiş tadına bakanlara..Eve geldiğimden beri annecik, tarifini yaz hemen alacaklar dediyse de, ben şimdi fırsat bulup yazabildim..
Dolgu kremasını merak eden arkadaşlara bilgi amaçlı..
Güzel bir hafta sonunuz olması dileğiyle..
Malzemeler (hamuru için)
1 büyük yumurta veya 2 küçük yumurta
1 çay bardağı şeker
minicik tuz
120 gr tereyağ
alabildiği kadar un
Üzeri için
2 paket droetker dolgu kreması
4 çay bardağı süt ile çırpılıp bekletilir.
Tepesi için
5 adet elma
1 yemek kaşığı süt
1 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı bal
1-2 yemek kaşığı file badem veya kalem badem
1 yemek kaşığı kuru üzüm
Hazırlanışı
Hamur yoğrulup kelepçeli kalıba yayılır.
Üzerine dolgu kreması yayılır.
Elmalar soyulup 4 parçaya ayrılır.Üzerleri kesilip kremanın üzerine dizilir.
Yağ eritilip içersine süt ve bal konulup karıştırılıp elmaların üzerlerine gezdirilir.
Tepesine bademler ve üzümler serpiştirilip yaklaşık 25 dk 175 c de pişirilir.
Afiyetler olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder