Dolgu kremasını merak eden arkadaşlara bilgi amaçlı..
Güzel bir hafta sonunuz olması dileğiyle..
Malzemeler (hamuru için)
1 büyük yumurta veya 2 küçük yumurta
1 çay bardağı şeker
minicik tuz
120 gr tereyağ
alabildiği kadar un
Üzeri için
2 paket droetker dolgu kreması
4 çay bardağı süt ile çırpılıp bekletilir.
Tepesi için
5 adet elma
1 yemek kaşığı süt
1 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı bal
1-2 yemek kaşığı file badem veya kalem badem
1 yemek kaşığı kuru üzüm
Hazırlanışı
Hamur yoğrulup kelepçeli kalıba yayılır.
Üzerine dolgu kreması yayılır.
Elmalar soyulup 4 parçaya ayrılır.Üzerleri kesilip kremanın üzerine dizilir.
Yağ eritilip içersine süt ve bal konulup karıştırılıp elmaların üzerlerine gezdirilir.
Tepesine bademler ve üzümler serpiştirilip yaklaşık 25 dk 175 c de pişirilir.
Afiyetler olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder