Ustalara kek aynen devam etmektedir..Bazılarının fotoğraflarını çektim,bazılarının fotoğraflarını çekmek aklıma bile gelmedi..Zaten sevdikleri tek tip kakaolu-çikolatalı kek..Çikolatası bol olsun,yanında çayları olsun başka bir şey istemiyorlar..Keki; evde hangi malzeme varsa onunla hazırladım yine..Tarifini aşağıda paylaşıyorum..
Malzemeler
4 yumurta
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya şekeri
minicik tuz
portakal aroması + vanilya aroması
125 gr tereyağ
1/2 su bardağı kahve sütü (Almanya'dan)
1 çay bardağı elle kırılmış,kavrulmuş ceviz
1/2 paket fıstıklı çikolata
2 yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı patates nişastası
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
Kalıbın tabanına serpmek için file badem
Piştikten sonra üzerine sürmek için bal
Hazırlanışı
Yumurtalar,şeker vanilya,tuz 3 dk çırpılır.
Yağ,aromalar eklenip çırpılır.
Süt eklenip çırpılır.
Un,nişasta ve kabartma tozu eklenip çırpılır.
Kalıp yağlanıp,unlanıp bademler serpiştirilir.
Hamurdan 1/2 su bardağı ayrılıp kalanı kalıba dökülür.
Ayrılan hamura,kakao,ceviz ve çikolata eklenip karıştırılıp hamurun üzerine dökülür.
Çatalla karıştırılıp,masaya 1-2-3 defa vurulup,ısınmış fırında 175 c de yaklaşık 40 dk pişirilir.
Ilındıktan sonra kalıptan tele alınıp havalandırılır.
Üzerine fırça yardımı ile bal sürülür.
Soğuduktan sonra servis edilir.
Hepinize afiyet olsun..
Not:Kek kalıbım yıllar önce Almanya'dan alınmıştır..Bilgilerinize!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder