Günaydınnn sevgili dostlarımm.. kardeşlerimm, ablalarımm ve tümm kalpkurabiye severler:))
Cumamız hayırlı olsunnn.. bereketi cümlemizin üzerine olsun diyorumm...
Şiddetli ağrılarımdan sıyrılmışş güzeeeellllll bir uyku çekmiş hatta o kadar güzel uyumuş ki sabah erkenden kalkıp saçlarını aşkının izmire gittiğinde hediye ettiği düzleştiricisi ile düzleştirmiş bir çilek kız var karşınızdaa:)) Dümdüz saçlarım ve çilekli pembe rujumla görünümümü hoşlaştırmış olan ben beni göremesenizde enerjimle kalplerinizde yer etmek istemekteyim efendimm:))
çoookk konuştum belki ama özetinde çok iyiyim keyifliyimm ve sizlerle olmaktan mutluyumm:))
Bugün sizlerle özellikle "ama ben formumu korumak istiyorummm e kurabiye de yemek istiyorumm" diyenlere ve diğer herkese heeeeeerrrkese hitap edecek bir galeta tarifi paylaşmak istiyorumm...
Sevgili Halimeciğime de bir gönderme yapıyorum dün bana "Denizciğim kurabiye istiyoruuumm" demişti facebookta.. işte bir kurabiye hamuru ister galeta ister kurabiye:) Öpüyorum seni Halimeciğimm...
Sevgilerimle..
Malzemeler:
100 gr. zeytinyağlı margarin
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 yumurta
1 çay kaşığı elma sirkesi
2 çay kaşığı tuz
1 çimdik tozşeker
1 pk. mahlepli susamlı kabartma tozu
1 tatlı kaşığı mahlep
Aldığınca Sinangil Kepekli Un
Üzerine:
Yumurta Akı
Yapılışı:
Hamur için verilen tüm malzemeler karıştırılıp en son kepekli un azar azar eklenerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğrulur..
Elde edilen hamur buzdolabında 30 dk. dinlendirilir..
Dinlenen hamur ikiye bölünüp unlu tezgahta kurşun kalem kalınlığında açılır ve hamur kesici (mantı kesici) ile kurşun kalem boyunda kesilir..
Yağlı kağıt serli tepsiye sıralanan krakerler üzerlerine yumurta akı 165 dereceye önceden ısıtılan fırında pişirilir..
Meyve suyu, Bitki çayları ve klasik siyah çay eşliğinde ikram edilir..
Afiyet bal şeker olsunn...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder