Şekerpare ve Haselnusskuchen mit Schokoladen (Çikolatalı Cevizli Kek)
Malzemeler
175 gr yumuşak tereyağ
3 yemek kaşığı pudra şekeri
4 yemek kaşığı irmik
2 yumurta
1 paket vanilya şekeri
1 paket kabartma tozu
3-3,5 su bardağı un
Şerbeti
3 su bardağı şeker
4 su bardağı su
yarım limon /hepsi tencereye konulup kaynatılır.
Hazırlanışı
Tereyağ, pudra şekeri,irmik,2 yumurta,vanilya karıştırılıp arkasından un
ve kabartma tozu eklenip yumuşak bir hamur elde edilir.
Hamurdan parçalar kopartılıp,fotoğrafta görüldüğü gibi şekil verilir.
Hepsi tepsiye dizilip,önceden ısınmış fırında 175 c de yaklaşık 20-25 dk pişirilir.
Fırında çıkardıktan sonrada, soğumuş şerbeti şekerparelerin üzerine döküp,
ağzını kapatıp dinlendirin.
Servis tabağına aldığınızda üzerine toz fıstık serpiştirin.
Malzemeler
3 yumurta
125 gr yumuşak tereyağ
1/2 su bardağı şeker
1 paket vanilya şekeri
1 tatlı kaşığı portakal çiçeği esansı
2-3 damla tarçın esansı (Almanya'dan)
1 su tuzsuz ayran
1/2 su bardağı çikolata parçaları (Almanya'dan)
1/2 su bardağı ceviz
2 su bardağı un
1/2 su bardağı nişasta
1 paket kabartma tozu
Hazırlanışı
Malzeme sırasına göre tek tek çırpılır.
Kalıp yağlanıp,hamur içersine dökülür.
Masaya 1-2-3 kez vurulup eşit yayılması sağlanır.
Önceden ısınmış fırında 175 c de yaklaşık 45 dk pişirilir.
Sonrada afiyetle yenilir..)
Etiketler:
Alman Kekleri,
Tatlilar,
Yemek Tarifleri
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder