Kivi Püreli Pasta,Labneli Krema, İyiki Doğdun Papatyam, Annemin Gecikmiş Doğumgünüsü ve Mevlid Kandiliniz Mübarek Olsun.


Merhabalar:))
Uzun zamandır bu kadar uzun soluklu bir başlık atmamıştım :)
Ne çok şey bir araya gelmiş efendim anlayamadım bende..
14 Şubat!!!!!
Öncelikle Mübarek Mevlid Kandilinizi, yani Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V.)' in dünyaya şeref buyurmalarının yıldönümü mübarek olsun diyorum..
O' na, Salih ruhuna edilen tüm dualarımız kabul buyurulsun, bu gece hayırlara vesile olsun inşaAllah..
Yaradanım Rabbim gül kokusunu koklamayı, O' nun merhamet gölgesinde dinlenmeyi nasip etsin bu günahkar ruhlarımıza..Günahlarımızı, yürekten tövbelerimizi af buyursun..Bizi kötülüklerden sakınsın, güzelliklere haşreylesin..
AMİN...
Bu güzel ve kıymetli günde sizlerle paylaşacağım diğer mevzuu ise; kadim dostum hatta sırdaşım, kardeşim bildiğim canım Papatyamın Doğum Günüsü..İyiki doğdun Papatyam.. İyiki varsın.. Annem için hazırladığım bu pasta sana hediyemdir.. Beğenmen umidi ile..
23 Nisan' ın, Portakal Şekerlemen seni çok seviyor..Herşey çok güzel olacak :)
ve anneciğimin doğum günüsü, 42. yaşına giriş töreni :)..Aslında 2 Şubattı demiştim ya, babamın rahatsızlığı sebebi ile kutlamamıştık..
Babamı yolladığımıza göre bir toplantı planladık ve buradaki sevdiklerimizle güzell bir toplantı yaptık.. Bugün paylaşacağım pastam da annemin doğum günü pastası:)
ben hiçbir fotoğraf çekemedim koşuşturmaktan:) Çok yoruldum lakin harika geçti..Tarifler verildi, Maşallah denildi:)
Sonra biraz bunaldım bu haftasonu, bazı meseleler varki canını sıkıyor insanın oluyor ara ara.. Çok şükür sevdiklerim var, unutuyorum, rahatlıyorum...
Bu kadar laftan sonra şimdi de biraz pasta; bakalım beğenecekmisiniz? Bir benzerini daha evvel yaptığım pastamda değişik bir krema kullandım bu kez ve daha da renklendirdim..
Sevgili Müge HÜNER' den adapte ettiğim bu krema bu pastaya pek yakıştı...

Malzemeler:

1 pk. kedidi dili bisküvi (36 adet)
Bisküvileri ıslatmak için: taze sıkılmış portakal suyu
İçi ve üzeri için:
8 adet Kivi+2 çorba kaşığı pudra şekeri
Damla çikolata, çilekli damla çikolata, beyaz granül çikolata
Muz
Süslemek için: sade krem şanti
Labneli Kreması İçin:
3 su bardağı süt
2 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı un
2 tatlı kaşığı mısır nişastası
2 adet yumurta sarısı
1 paket vanilin
1 paket labne peyniri (200 gr.)

Yapılışı:
Pasta kreması pastaya sıcak olarak verileceğinden öncelikle ön hazırlıkla başlanır..
Kiviler soyulup dilimlenir ve üzerine iki kaşık pudra şekeri serpilerek robotta püre haline getirilir..
Bu aşamada kivilerin lezzetli olup olmadığını kontrol ediniz.
Bisküvileri ıslatmak için 2 adet portakal suyu sıkılır.
Kek kalıbının tabanına ve kenarlarına meyve suyu ile ıslatılmış kedi dili bisküvileri dizilir.
Krema için; vanilin ve labne peyniri hariç tüm malzemeler tencerede karıştırılıp, orta ateşte sürekli karıştırarak pişirilir. Kaynadıktan 2 dk. sonra ocaktan alınıp vanilin ve labne peyniri eklenerek hızlıca çırpılır..
Pastaya sıcak olarak eklenecektir.
Kek kalıbının tabanına döşenmiş bisküvilerin üzerine kremanın dörtte biri dökülüp kivi püresi yayılır, bir sıra bisküvi dizip, kremadan dökülür ve muz dilimleri dizilip bir sıra daha bisküvi dizilir, krema dökülüp çikolata serpilir tekrar bisküvi dizilip son krema dökülür ve pasta bisviler ile kaplanıp üzerine alüminyum folyo örtülerek buzlukta yarım saat dinlendirilir.
Yarım saatin sonunda kalıpta çıkarılan pastanın üzeri ve etrafı kremşanti ve çikolatalarla süslenip bir gece buzlukta dinlendirildikten sonra dilimlenerek servis edilir..

Afiyet bal şeker olsun :)
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler