Malzemeler:
2 su bardagi ilik su
1 cay bardagi yogurt
yarim paket yasmaya
1 tatli kasigi tozseker
1 tatli kasigi tuz
un 5-5,5 su bardagi kadar
Harci icin:
250 gr kiyma
2 adet kurusogan
3 adet domates
yarim demet maydanoz
1'er yemek kasigi domates ve biber salcasi
tuz, karabiber, siviyag
Ayrica servis icin;
2 adet kurusogan, domates, maydanoz, kivircik salata, limon, sumak
Yapilisi:
Mayayi ilik su ve sekerle eritin. Yogurdu ve tuzu da ekleyip unu yavas yavas katarak yaklasik 10 dakika kadar yogurun. (kulak memesi yumusakliginda olacak) Hamurun üzerini örtüp kabarmasini bekleyin.
Harci icin sogani cok ince dograyin. Domatesleri icerisine rendeleyip maydanozlari da ince ince kiyip katin, diger malzemelerini de katip karistirin. Kabaran hamurdan portakal büyüklügünde parcalar koparip tabak büyüklügünde acin ve bir yemek kasigi kadar harctan koyup her tarafina yaydirin. Firinda veya kapakli teflon tavada pisirin. (ben yarisini tavada diger yarisini da pizza taşinin üzerinde, firinda yaptim) Kurusogan, maydanoz, domates ve kivircik salata ile birlikte servis yapin.
Not: Tarifini verdigim verdigim hamurdanyaklasik 15-16 adet lahmacun cikiyor.
BOL KÖPÜKLÜ AYRANin püf noktasini biliyormusunuz, eger bilmiyorsaniz nasil yapacaginizi hemen söyleyeyim.
Dilediginiz kadar yogurttan ayran yapacaginiz zaman icine koydugunuz suyun yarisi kadar soguk süt koyun yani bir bardak su koyuyorsaniz bunu yarim bardak su, yarim bardak süt olarak ayarlayin ve icerisine tuzunu da koyup kapakli bir kapta 2-3 dakika kadar calkalayin. Yayik ayrani gibi bir ayran elde edebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder