Malzemeler:
150 gram oda sicakliginda tereyagi ve margarin
1 yumurta
150 gram tozseker (yaklasik bir su bardagi kadar)
cay kasigi ucuyla tuz
yarim limon
1 cay kasigi tarcin
yarim cay kasigi karanfil tozu
200 gram ögütülmüs findik
200 gram un
ayrica 3-4 yemek kasigi un
200 gram ahududu receli
ayrica 1 yumurta
Yapilisi:
oda sicakliginda yumusamis yagi mikserle cirpin
yumurta,seker ve tuzu katin, karisim acik bir renk alana kadar cirpmaya devam edin
limonu üzerine rendeleyin
tarcin,karanfil tozu ve findigi katin
unu da eleyerek yavas yavas katip yogurun
hamurun 2/3 ünü yaglanmis kelepceli kek kalibina yayin, kenarlar bir parmak tasacak sekilde olsun
hamurun üzerine receli paylastirin
ayrica 3-4 kasik olan unu kalan hamura yedirin
hamuru cok ince olmayacak sekilde acin
bir parmak genisliginde seritlere kesin
kaliptaki hamurun üzerine kafes seklinde dizin
yumurtayi cirpin ve hamur seritlerinin üzerlerine sürün
180 derecedeki firinda 35-40 dakika pisirin.
Afiyet olsun
150 gram oda sicakliginda tereyagi ve margarin
1 yumurta
150 gram tozseker (yaklasik bir su bardagi kadar)
cay kasigi ucuyla tuz
yarim limon
1 cay kasigi tarcin
yarim cay kasigi karanfil tozu
200 gram ögütülmüs findik
200 gram un
ayrica 3-4 yemek kasigi un
200 gram ahududu receli
ayrica 1 yumurta
Yapilisi:
oda sicakliginda yumusamis yagi mikserle cirpin
yumurta,seker ve tuzu katin, karisim acik bir renk alana kadar cirpmaya devam edin
limonu üzerine rendeleyin
tarcin,karanfil tozu ve findigi katin
unu da eleyerek yavas yavas katip yogurun
hamurun 2/3 ünü yaglanmis kelepceli kek kalibina yayin, kenarlar bir parmak tasacak sekilde olsun
hamurun üzerine receli paylastirin
ayrica 3-4 kasik olan unu kalan hamura yedirin
hamuru cok ince olmayacak sekilde acin
bir parmak genisliginde seritlere kesin
kaliptaki hamurun üzerine kafes seklinde dizin
yumurtayi cirpin ve hamur seritlerinin üzerlerine sürün
180 derecedeki firinda 35-40 dakika pisirin.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder